De zeepkistenrace is een hoogtepunt van de week in Rilland.
De zeepkistenrace is een hoogtepunt van de week in Rilland. (Foto: Bennie Krajenbrink)

Kindervakantieweken komen er weer aan

  Actueel

RILLAND - Met het thema 'de ruimte in' trapt Rilland in de eerste week van de zomervakantie, vanaf maandag 8 juli, de kindervakantieweken die deze zomer plaatsvinden in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle, af.


De kindervakantieweek in Rilland vindt dit jaar voor het eerst plaats in de eerste week van de zomervakantie. En dat bevalt de organisatie tot nu toe goed. "We krijgen meer aanmeldingen dan vorig jaar, van zowel kinderen als vrijwilligers, dus da's mooi", vertelt Roy Hoebeke van de organisatie. "We denken dat mensen die op vakantie gaan minder vaak meteen in de eerste week vertrekken." Het is volgens Hoebeke altijd spannend of er genoeg vrijwilligers zijn en alle helpende handen zijn welkom.

Ruimte

Dit keer is het thema van de Rillandse kindervakantieweek 'de ruimte in'. De vrijwilligers kleden het terrein in het parkje bij de Vliedberg en jeugdhonk De Kist in stijl aan. Van maandag 8 tot en met donderdag 11 juli is er van alles te doen voor zowel de kleintjes als oudere jeugd. Hutten bouwen, spelletjes doen, racen op de stormbaan, knutselen, lekker uit je dak gaan, het kan allemaal. Natuurlijk staat het zeepkisten bouwen voor de zeepkistenrace ook weer op de agenda. Deze race op donderdagavond is traditiegetrouw de afsluiting van de kindervakantieweek in Rilland.

Verrassing

Alle kinderen in de basisschoolleeftijd uit Rilland en omstreken zijn welkom om de hele dag te doen waar ze zin in hebben. "Van lekker lui zijn tot juist actief, sportief tot creatief bezig zijn en overal aan meedoen of alleen spelen, het mag allemaal."

Op de woensdagavond is er een speciaal programma voor de bovenbouw en op donderdagochtend voor de onderbouw. "Wat we gaan doen, is een verrassing."

Zorg

In verschillende dorpen in Reimerswaal en Kapelle vinden er kindervakantieweken plaats deze zomer. Zo staat die in Kapelle, Rommeldam, op de agenda voor maandag 5 tot en met vrijdag 9 augustus. Net als vorig jaar zijn er bij de weken weer professionals aanwezig voor extra begeleiding aan kinderen die dat nodig hebben of prettig vinden, bijvoorbeeld omdat ze zorg nodig hebben. Zo willen de organisaties de kindervakantieweken toegankelijk maken voor alle jongens en meiden die het leuk vinden om te komen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief