Foto: Bennie Krajenbrink

Feestelijke optocht voor jubilerend Ons Genoegen

  Actueel

WEMELDINGE - In de Dorpsstraat in Wemeldinge houdt Ringrijderijvereniging Ons Genoegen zaterdag 6 juli een speciale wedstrijd. De club bestaat honderd jaar. Om dit te vieren is er voor de wedstrijd een optocht door het dorp. Met de paarden en hun berijders én muziek van OKK.


De optocht met zo’n twintig paarden en ruiters begint om 9.00 uur. “Dan weet iedereen in Wemeldinge dat het ringrijden is”, lacht Henk van de Guchte van Ons Genoegen. De leden van de plaatselijke muziekvereniging OKK gaan voorop in de tocht. “Vroeger was er altijd een optocht voor de wedstrijd”, weet de 76-jarige Van de Guchte. Na maar liefst 48 jaar te hebben meegedaan aan het ringsteken is hij zo’n acht jaar geleden wegens gezondheidsredenen gestopt. “Nu ben ik speaker tijdens de wedstrijden. Zo kan ik ook alles volgen.”

Om 10.00 uur begint de wedstrijd. Om 14.00 uur wordt er voor de pollepel gereden en dan binden de ringrijders rond 17.00, 17.30 uur de strijd met elkaar aan tijdens het stoeltjes rijden. 

Jongste

In de beginperiode waren er alleen inwoners van Wemeldinge lid van Ons Genoegen, vertelt Van de Guchte. “En dan voornamelijk boerenknechten. Dat is in de jaren ‘60 veranderd, toen de tractor kwam en de trekpaarden minder nodig waren op het land. Om genoeg leden te houden, mocht iedereen die ringrijden leuk vond lid worden. Ook mensen van buiten het dorp. We hebben nu bijvoorbeeld ook leden uit Kapelle, Yerseke en Goes. Het jongste lid is veertien jaar en het oudste 75 jaar.”


 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief