De Zeeuwse Vliegdagen zijn leuk voor het hele gezin.
De Zeeuwse Vliegdagen zijn leuk voor het hele gezin. Foto: Bennie Krajenbrink

Particuliere luchtvaart in schijnwerpers bij Zeeuwse Vliegdagen

Door: Britta Janssen Actueel

ARNEMUIDEN - Vliegveld Midden-Zeeland bij Arnemuiden is vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus de locatie voor de Zeeuwse Vliegdagen.

Het programma is gevuld met activiteiten voor jong en oud. Vliegen, en alles wat daarmee samenhangt in de particuliere luchtvaart, staat centraal.

Publiekstrekker

Op vrijdagavond van 18.00 tot 21.30 uur worden er demonstraties gehouden met modelvliegtuigen. De entree is gratis voor deze avond. 

De openingstijden zijn zaterdag van 10. 00 uur tot 19.00 uur en zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Op zaterdag en zondag zijn er verschillende stands te bezoeken. Er is een banenmarkt van diverse instanties, waaronder de Koninklijke Landmacht en er staan voertuigen van onder meer de douane, politie, brandweer en KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij). Er zijn demonstraties van zweefvliegtuigen, parachutisten en helikopters. Op beide dagen stijgt er een heteluchtballonnen op. 'We verwachten ook veel bezoekende vliegtuigen, zowel motor- als zweefvliegtuigen', laat de organisatie van de Zeeuwse Vliegdagen weten. 'Eén van de hoogtepunten wordt ongetwijfeld het NK Drone-race, een behendigheidsrace met drones. En een grote publiekstrekker is de crashtender van de Vliegbasis Woensdrecht.'

Speelplein

Ook is er een speelplein met activiteiten voor de kinderen. De organisatie hoopt op 8.000 bezoekers. De entree voor zaterdag en zondag is vier euro, voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar twee euro, en een gezin betaalt maximaal vijftien euro. 'Het vliegveld heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een professionele organisatie, die voor zowel de particuliere kleine luchtvaart als voor logistieke ondernemingen een betrouwbare en veilige haven biedt.'



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief