De jury beoordeelt onder meer de film 'Kapsalon Romy'.
De jury beoordeelt onder meer de film 'Kapsalon Romy'. (Foto: Film by the Sea)

Jury filmfestival buigt zich over acht boekverfilmingen

  Actueel

VLISSINGEN - De vakjury van Film by the Sea beoordeelt volgende maand acht boekverfilmingen in de film- en literatuurcompetitie van het Vlissingse festival. 'Kapsalon Romy' (foto), 'Beats', 'Mouthpiece', 'La Ragazza Nella Nebbia', 'Piranhas', 'Ghost Town Anthology', 'The Swallows of Kabul' en 'The invisible life of Euridice Gusmao' dingen mee naar de Film en Literatuur Award.


De prijs voor de beste boekverfilming wordt uitgereikt tijdens de awards ceremony van het festival op donderdag 19 september. De vakjury bestaat dit jaar uit voorzitter Stine Jensen, schrijfster Maartje Wortel, componist Henny Vrienten, filmmaker Rudolf van den Berg en actrice Terence Schreurs.

Animatie
 
'Met de focus op boekverfilmingen onderscheidt Film by the Sea zich van andere filmfestivals in Nederland en Europa', aldus de FbtS-organisatie. 'Bij de selectie van de titels is dit jaar naast kwaliteit ook nadrukkelijk gelet op variatie en diversiteit.' Voor het eerst dingt een animatiefilm, 'The Swallows of Kabul', mee naar de prijs.

Kijk voor meer informatie op de website www.filmbythesea.nl.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief