Muzikanten treden op vanaf een mosselkotter.
Muzikanten treden op vanaf een mosselkotter. (Foto: Stichting Promotie Yerseke)

Drie dagen feest voor jong en oud in Yerseke

  Actueel

YERSEKE - Yerseke maakt zich op voor drie evenementen in de komende twee weekeinden: het Mosselrock Festival, Yerseke by Night en de Mosseldag.


Als eerste is het vrijdag (9 augustus) tijd voor het Mosselrock Festival, dat na jaren van afwezigheid nieuw leven is ingeblazen. Vanaf 14.00 uur zijn er activiteiten voor het hele gezin, zoals modeshows, kinderactiviteiten en muziek vanaf een echte mosselkotter.
 

Yerseke by Night
De vrijdag erna, 16 augustus, staat de tweede editie van Yerseke by Night op het programma. Dit festival is ontstaan doordat dorpsbewoners vaak niet veel tijd hebben om van de Mosseldag te genieten, omdat ze er zelf werken. Vorig jaar werd daarom aan de vooravond van de Mosseldag Yerseke by Night gehouden. Dat was meteen een schot in de roos. Het programma biedt veel entertainment, zoals rondvaarten, proeverijen en muziek. Naast de dorpelingen zijn ook bezoekers uit de omgeving welkom.

Mosseldag
Op de derde zaterdag van augustus is het traditiegetrouw tijd voor de Mosseldag. Ook dit jaar komen er naar verwachting duizenden bezoekers naar het vissersdorp. Naast bijvoorbeeld verse mosselen en andere vis, de vlootschouw, braderie en kermis, biedt de Mosseldag ook de 'Seafood & More Experience'. Hier vertellen vissers en andere vertegenwoordigers uit de visserijwereld de bezoekers met passie over hun werk.

Mosselrock
Bij Mosselrock zijn vrijdag op het dek van de kotter de Griekse zangeres Valentina en het Iers/Italiaanse duo Danny Burk (zang) & Manu Pucci (keyboard) te zien en te horen. "Valentina heeft nog nooit in Nederland opgetreden en kijkt er heel erg naar uit", vertelt een woordvoerder van Stichting Promotie Yerseke. Ook voor Danny & Manu wordt het hun eerste concert in Nederland. 
De Ierse rockcoverband Music Junkies, met leadzangeres Ciara, laat het publiek feesten op muziek uit onder meer de jaren '90. De band treedt meerdere keren op op het hoofdpodium. 
Ruigere rock komt er van de Middelburgse zanger Kees Moerland met de band Raiders of the Last Rock (LOLR). Ook uit Middelburg komt de aanstormende jonge band PEER. 

Kijk voor meer informatie over de drie evenementen op www.yersekepromotie.nl.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Heftruckchauffeur

Kruiningen

Timmerman onderhoud & renovatie

Sint Philipsland / Bruinisse

Bezorgers

Omgeving Roosendaal en Bergen op Zoom

Begeleider

Goes

Meerdere vacatures

Kruiningen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief