Richard van der Mast neemt aan allerlei fietstochten voor het goede doel deel.
Richard van der Mast neemt aan allerlei fietstochten voor het goede doel deel. (Foto: Privébezit)

'Ik blijf zoveel mogelijk doen voor goede doelen'

  Actueel

RILLAND – Deze weken portretteert de Reimerswaalse & Kapelse Bode de inwoners die bij de lintjesregen in april een koninklijke onderscheiding ontvingen. In deze laatste aflevering vertelt Richard van der Mast uit Rilland zijn verhaal. Hij kreeg het lintje voor zijn inspanningen de afgelopen jaren voor de tennis- en voetbalvereniging in Rilland. Daarnaast is hij actief binnen de VVD Reimerswaal en betrokken geweest bij de oprichting van stichting The Air Team, waarvoor hij nu de functie van secretaris bekleedt en diverse sportieve activiteiten organiseert.


Voor Richard van der Mast kwam de koninklijke onderscheiding als een complete verrassing. “Ik zat 's ochtends te ontbijten toen plotseling de burgemeester met een limo voor de deur stond. Je doet het er niet voor, maar als het je overkomt, is het ontzettend leuk. Dat je hiervoor wordt voorgedragen voelt bijzonder, zeker omdat ik nog relatief jong ben. In de kerk waren naast familie ook veel vrienden en kennissen aanwezig van de organisaties waarvoor ik actief ben of ben geweest. Om hen allemaal bij elkaar te zien, was een hele mooie ervaring.”

Tennisvereniging

Van der Mast is samen met zijn vrouw en zoon in 2003 in Rilland komen wonen. “We woonden eerst in Roosendaal en toen we hier kwamen, ben ik meteen lid geworden van de tennisvereniging. Op deze manier ben ik snel in het sociale web terechtgekomen. Naast mijn werkzaamheden als secretaris ben ik, omdat ik schrijven heel leuk vind, bezig geweest met het clubblad dat vier keer per jaar uitkomt. In die jaren heb ik ook allerlei evenementen georganiseerd en was ik het aanspreekpunt voor de gemeente en de KNLTB. Dit heb ik vijftien jaar gedaan”.

Sociaal

Wat Van der Mast betreft was het de combinatie tussen het actief willen blijven en het organiseren van dingen die hem al die jaren dreef om zich als vrijwilliger in te zetten. “Ik vind ook het sociale aspect dat komt kijken bij vrijwilligerswerk belangrijk”, stelt hij. “Ik probeer anderen te motiveren actief te worden en te blijven en kan zo bovendien contacten opdoen.”

Goede doelen
Voor de voetbalvereniging, waar zijn zoon Tristan voetbalde, is hij zeven jaar actief geweest, onder andere als coach en trainer. Nu zet de Rillander zich met name in voor Stichting The Air Team CF, die zich inzet voor de strijd tegen taaislijmziekte. “We organiseren allerlei activiteiten, zoals spinningmarathons en fietstochten, om geld in te zamelen voor onderzoek en medicijnen. Daarnaast proberen we meer bekendheid te geven aan de ziekte. Ik ben net terug van onze vijfde fietstocht, een lustrum. Het is heel dankbaar werk en het geeft mij veel voldoening om de vele positieve reacties op onze Facebook-pagina 'Fietsen voor en tegen Cystic Fibrosis' te zien.” Eén van zijn ambities is om de stichting groter te maken. “Ik wil mij sowieso blijven inzetten voor goede doelen en mee blijven doen aan sportieve activiteiten zoals de Alpe d'HuZes en Heroes for Heroes. Daarnaast doe ik standaard mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, dus misschien word ik in de toekomst wel gemeenteraadslid of zelfs wethouder”.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief