Huub Hieltjes is sinds januari 2018 waarnemend burgemeester van de gemeente Kapelle.
Huub Hieltjes is sinds januari 2018 waarnemend burgemeester van de gemeente Kapelle. (Foto: Henri Cormont)

Kapelle gaat weer op zoek naar burgemeester

  Actueel

KAPELLE - De gemeente Kapelle gaat voor de tweede keer op zoek naar een opvolger voor Anton Stapelkamp als burgemeester. Vrijdag is de burgemeestersvacature opnieuw opengesteld, nadat de eerste sollicitatieronde eind vorig jaar geen geschikte kandidaat opleverde


Belangstellenden kunnen tot vrijdag 27 september solliciteren naar het burgemeesterschap van de bijna 13.000 inwoners tellende gemeente. Kapelle zoekt een betrokken burgemeester die netwerker en verbinder in hart en nieren is. 'Kenmerkende eigenschappen die we zoeken zijn die van een bij de samenleving betrokken bestuurder, daadkrachtig en besluitvaardig', staat in de profielschets. Hiervoor konden ook de inwoners aangeven wat zij belangrijk vinden. Daaruit kwam volgens de gemeente naar voren dat zij vooral een zichtbare en aanspreekbare eerste burger wensen en iemand die verbindend is en boven de (politieke) partijen staat. 'De burgemeester legt vlot en effectief contacten met anderen en kan onder verschillende omstandigheden met mensen met verschillende achtergronden vaardig communiceren', aldus de profielschets. Naast integer, herkenbaar, onafhankelijk, verbindend en stressbestendig, zoekt Kapelle een eerste burger die 'bestuurlijk sensitief' is en 'politieke en bestuurlijke gevoeligheden juist kan taxeren'.

Uitdagingen

In de profielschets staan zes doelen waarmee de nieuwe burgemeester in het bijzonder aan de slag gaat. Zo moet het woningaanbod woonruimte voor iedereen bieden en ondernemers bijdragen aan het woongenot. Het toerisme moet zich concentreren op Wemeldinge als toeristische trekpleister in Zeeland, waarbij de rest van de gemeente een landelijke toeristische uitstraling heeft. Kapelle vindt het ook belangrijk om vaart maken met duurzaamheid. De leefomgeving moet basisvoorzieningen voor iedereen bieden, bijvoorbeeld om aantrekkelijk te zijn voor jongeren. Ook wil Kapelle als zelfstandige gemeente blijven bestaan, maar daarbij stimuleren de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en de medewerkers van de gemeente wel samenwerkingen op allerlei gebieden.

Waarnemer

De gemeente Kapelle heeft sinds 22 december 2017 geen vaste, kroonbenoemde burgemeester meer. Sinds januari 2018 is Huub Hieltjes, na het vertrek van Anton Stapelkamp, die burgemeester van de gemeente Aalten werd, waarnemend burgemeester van Kapelle.

Meest gelezen

Meest geliked

'Inspiratie kun je doorgeven' 13/2
Zeeland vestigt hoop nu op kabinet 12/2
'Je bent creatief bezig en lost problemen op' 13/2
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Vlissingen

Bezorgers

Reimerswaal-Kapelle

(lerling) Constructie-/bankwerker

Yerseke

Bezorgers

Middelburg

Bezorgers

Middelburg

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief