Het huidige sportcentrum wordt pas gesloopt als het nieuwe er staat.
Het huidige sportcentrum wordt pas gesloopt als het nieuwe er staat. (Foto: Bennie Krajenbrink)

Drie gegadigden voor bouw sportcentrum Kapelle

  Actueel

KAPELLE - Er hebben zich bij de gemeente Kapelle drie bedrijven gemeld die het nieuwe sportcentrum aan de Vroonlandseweg in Kapelle willen realiseren.


Dat laat de gemeente weten nu de aanmeldingsprocedure is gesloten. 'De drie partijen zijn allemaal geschikt bevonden', schrijft de Kapelse wethouder Jon Herselman in de gemeentelijke nieuwsbrief. Het gaat om Aannemingsbedrijf Fraanje, die onder meer sportcomplex Omnium in Goes realiseerde, Vaessen Algemeen Bouwbedrijf, bekend van de bouw van onder andere het zwembad Optisport Vrijburgbad in Vlissingen en Wind Design & Build. Dit bedrijf bouwde bijvoorbeeld het Laco sportcentrum in Zierikzee.

2022

De aanbestedingsprocedure voor het project, waarvoor de gemeente Kapelle dertien miljoen euro reserveert, begint deze maand. De gemeente maakt rond januari bekend welk bedrijf het beste uit de bus is gekomen en de bouwopdracht krijgt. Kapelle gaat voor een nieuw complex met een sporthal, gymzaal en wedstrijdbad met zes banen, een beweegbare bodem en een scheidingswand om het bad voor verschillende doelgroepen te kunnen gebruiken.

Als de bouwopdracht is verstrekt, wordt het ontwerp voor het nieuwe complex gemaakt. De oplevering van de nieuwbouw is gepland voor 31 maart 2022. Na de ingebruikname sloopt de gemeente het huidige sportcentrum en richt de openbare ruimte in.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief