Kapelse kinderen bij een legervoertuig van museum Vitality.
Kapelse kinderen bij een legervoertuig van museum Vitality. (Archieffoto Kim Sinke)

Filmlunch en open museum voor herdenking Kapelle

  Actueel

KAPELLE - Maandag (28 oktober) organiseert het 4 Mei Comité Kapelle twee activiteiten om 75 jaar vrijheid in Kapelle te vieren. Voor de basisschoolkinderen in de gemeente is er een lunch met filmvertoning. En van 13.00 tot 21.00 uur is er bij oorlogsmuseum Vitality in Kapelle een open middag en avond. 


Vrijheid is niet vanzelfsprekend en is het belangrijk om hierbij stil te staan. Ook voor de jonge generatie. Daarom organiseert het 4 Mei Comité Kapelle een lunch voor de basisschoolleerlingen. Tijdens de lunch wordt er een film getoond over de bevrijding van Zeeland en bezoeken de burgemeester en wethouders van Kapelle de basisscholen. Ze gaan in gesprek met de leerlingen over wat vrijheid betekent. De lunch wordt door het 4 Mei Comité bij de basisscholen bezorgd met een voertuig uit de Tweede Wereldoorlog.

Museum

Ook het oorlogsmuseum aan de Vroonlandseweg besteedt aandacht aan 75 jaar vrijheid. Van 13.00 tot 21.00 uur staan voor het museum twee legertenten, waarin doorlopend een film over de bevrijding van Zeeland getoond wordt. Ook is het museum te bezoeken en staat er een hapje en drankje klaar. Iedereen is welkom.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>