Burgemeester en schrijfster lezen voor aan Yersekse jeugd
Het boek van Ingrid van den Broek uit Yerseke.
Het boek van Ingrid van den Broek uit Yerseke. (Foto: Picasa)

Burgemeester en schrijfster lezen voor aan Yersekse jeugd

  Actueel

YERSEKE - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal neemt dinsdag (11 februari) het eerste exemplaar in ontvangst van het kinderboek ‘Het geheim van Sophie’. Het is geschreven door Ingrid van den Broek uit Yerseke. Samen lezen zij die dag voor aan kinderen van de plaatselijke basisschool Parelmoer.


Het boek gaat over de gemeente Reimerswaal en over thema’s die iedereen aangaan, zoals de natuur, verhuizen, omgaan met verdriet, vriendschap en ouders met problemen. De schrijfster is voor het boek geïnspireerd door onder meer de natuur van de Yerseke Moer, de kinderrijke buurt bij het Lelieplein in Yerseke en de gastvrije houding in het dorp, waardoor Van den Broek er al ruim twee jaar met plezier woont, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

Brubbels

Het verhaal gaat over Sophie die naar Yerseke verhuist als haar moeder bij de gemeente gaat werken. Ze komt uit Rotterdam en is heel verdrietig om alles wat ze daar moet achterlaten. Eenmaal op het Lelieplein, komt ze erachter dat Vlekje, de kat van de buren, kan praten. Vlekje neemt haar mee naar het land van de natuurvolkeren de Obbelebobbele en de Brubbels. Zij hebben Sophies hulp nodig om de dieren en de natuur te helpen. Die zijn in de problemen gekomen door vervuiling en onachtzaamheid van mensen in de omgang met de natuur.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>