SGP Reimerswaal schuift Maarten Both naar voren als wethouder
Maarten Both gaat graag aan de slag als wethouder voor de gemeente Reimerswaal.
Maarten Both gaat graag aan de slag als wethouder voor de gemeente Reimerswaal. (Foto: SGP Reimerswaal)

SGP Reimerswaal schuift Maarten Both naar voren als wethouder

  Actueel

KRUININGEN - SGP Reimerswaal draagt woensdag Maarten Both voor als nieuwe wethouder. De 45-jarige Kruininger is de beoogd opvolger van Jaap Sinke, die per 1 april zijn functie neerlegt. 


Both is sinds mei 2018 lid van de gemeenteraad van Reimerswaal en fractievoorzitter van de SGP. Van 2002 tot 2010 was hij gemeenteraadslid in de voormalige Zuid-Hollandse gemeente Nederlek.

Docent

Sinds 2010 woont Both in Kruiningen. Hij is getrouwd en heeft vijf kinderen. Both is docent aan het Calvijn College in Krabbendijke en examenontwikkelaar bij het Cito (Centraal Instituut voor Toetsontwikkeling). "We zijn blij dat we in de gemeente een kandidaat hebben gevonden en hebben er alle vertrouwen in dat Maarten Both de juiste man is om Jaap Sinke op te volgen", zegt de Reimerswaalse SGP-voorzitter John Dorst woensdag. "We hebben gekozen voor een zorgvuldige procedure, waarin naast de fractie en het partijbestuur ook de Bestuurdersvereniging van de SGP betrokken was. We zijn blij dat er brede overeenstemming is om Maarten als kandidaat-wethouder naar voren te schuiven.” 

Samenwerking

Both is verheugd over de voordracht. “Ik ben dankbaar voor de brede steun binnen de SGP. Ik kijk uit naar een goede samenwerking met de inwoners, maar ook met de gemeenteraad, collegeleden en ambtenaren. Reimerswaal is een mooie, unieke gemeente waarvoor ik mij ook als wethouder graag inzet. De inwoners van Reimerswaal kunnen op mij rekenen!”

Naar verwachting wordt Both in april geïnstalleerd als wethouder.
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>