Fons Naterop en zijn echtgenote (l) worden welkom geheten in Zeeland door burgemeester Marga Vermue van de gemeente Sluis.
Fons Naterop en zijn echtgenote (l) worden welkom geheten in Zeeland door burgemeester Marga Vermue van de gemeente Sluis. (Foto: Britta Janssen)

Naterop wil 'met verve' waarnemen in Kapelle

  Actueel

KAPELLE - Fons Naterop is vrijdag geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van de gemeente Kapelle. Hij beloofde meer te zullen doen dan op de winkel passen alleen. "Mensen mogen mij erop aanspreken als ze verschil merken met een kroonbenoemde burgemeester", zei Naterop in zijn eerste toespraak als burgervader van Kapelle.


"Ik begin hier een mooi nieuw hoofdstuk van mijn leven", verklaarde de 63-jarige Naterop vrijdagmiddag in de raadszaal van het Kapelse gemeentehuis. Hij kreeg de ambtsketen omgehangen in het bijzijn van onder meer zijn vrouw, dochter en schoonzoon en verschillende Zeeuwse burgemeesters. "Zeeland is relatief onbekend terrein voor mijn vrouw en mij, maar het voelde hier meteen als een warm bad." Enkele Zeeuwse burgemeesters kent Naterop al door zijn jarenlange werk in West-Brabant, onder meer als gemeentesecretaris van de gemeente Halderberge. Ook met het burgemeesterschap heeft hij ervaring. Zo was de CDA'er tien jaar eerste burger van de voormalige gemeente Aalburg. 

Burgerparticipatie

Naterop noemt Kapelle een ondernemende gemeente met lef, doordat ze bijvoorbeeld miljoenen durft te investeren in een nieuw sportcentrum. "Kapelle heeft ook een mooie strategische visie, waar sommige andere gemeenten van deze omvang het lastig vinden om zo'n plan op te stellen." De waarnemer gaat graag aan de slag met de uitvoering hiervan, bijvoorbeeld met de ontwikkeling van het toerisme en de recreatie in voornamelijk Wemeldinge. "Ook de burgerparticipatie pak ik graag op. Er is veel sociale cohesie in Kapelle en die gemeenschapszin is belangrijk om inwoners meer te betrekken bij de overheid."

Verve

Hoe lang hij aanblijft, bepaalt Naterop niet zelf, zei hij. De commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, overlegt aan het einde van dit jaar met de Kapelse fractievoorzitters om te bepalen of de vacature voor een kroonbenoemde burgemeester weer opengesteld wordt. "Ik committeer me aan Kapelle als waarnemer, ook voor de langere termijn", aldus Naterop. "Vanwege mijn leeftijd wil ik geen kroonbenoemde burgemeester meer worden. Maar ik wil met verve waarnemen." Binnen en buiten het gemeentehuis, benadrukte hij. "De inwoners staan centraal. Wat kan de gemeente voor hen betekenen? Ik wil vaak in gesprek gaan met inwoners en ondernemers, maar ook met de mensen hier in het gemeentehuis. Ik heb er ontzettend veel zin in." 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Teamleider verpakking

Steenbergen

Interieur Vakman

Goes, Bergen op Zoom, Kruiningen

Productiemedewerker

Tholen

Allround timmerlieden

Tholen