Baasjes hopen op hondenspeelplek in Kapelle

  Actueel

KAPELLE - De gemeente Kapelle onderzoekt de mogelijkheden voor de realisatie van een hondenspeelveld.


Dat heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman de drie initiatiefnemers voor ‘Takkies speelweide’ toegezegd. De vriendinnen Ilse de Best, Nance Smits en Karen Overbeeke hebben hem bijna vierhonderd handtekeningen overhandigd om te laten zien dat hun wens leeft. “Dat hadden er nog meer kunnen zijn als het niet zulk slecht weer was”, stelt De Best. “Niet alleen hondenbezitters hebben getekend, anderen vinden het ook logisch dat honden moeten kunnen spelen.” 

Rollebollen

De mogelijkheden daarvoor in de openbare ruimte zijn nu zeer beperkt. Daarbij is een omheind veld veiliger, omdat honden dan niet al spelend per ongeluk op straat belanden. “We vragen niet veel. Het hoeft geen groot veld te zijn, we zijn al blij met een weitje met een hek eromheen waar de honden even een sprintje kunnen trekken. We hopen ook op een bankje en prullenbak, zodat de mensen gezellig kunnen kletsen, terwijl de honden rollebollen. Zo kan het ook een mooie plek zijn voor eenzame mensen om samen te komen.”

Hondenbelasting

De Best woont in de Kapelse wijk Zuidhoek en heeft twee honden, Maja en Twinkel. “Er zijn hier best veel honden, maar spelen is bijna onmogelijk. We hebben een hele map vol informatie over het hoe en waarom van ons plan aan de wethouder gegeven en hij reageerde positief. Je ziet in andere gemeenten, zoals Goes, ook hondenspeelplaatsen. We betalen hondenbelasting en vinden dat de gemeente daarvoor ook eens wat kan terugdoen.” 

Voorjaar

Door de coronacrisis is het moeilijk te zeggen wanneer er meer duidelijk is over Takkies speelweide. “Ik hoop dat het veldje er nog aan het einde van dit voorjaar is.” Dan kan Maja zich uitleven met haar maatjes. “Twinkel is helaas al oud en dement, maar hopelijk kan hij er straks ook nog even struinen.”


 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>