Reimerswaal wil regels voor wonen bij bouwproject versoepelen

Reimerswaal wil regels voor wonen bij bouwproject versoepelen

  Actueel

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wil inwoners die een nieuw huis bouwen sneller toestaan om tijdelijk in een unit op de bouwkavel te wonen.


Zo geven b&w invulling aan de motie van de gemeenteraad over deze tijdelijke bewoning. Het helpt inwoners die een nieuw huis laten bouwen en hun oude woning al hebben verkocht. Nu mogen zij pas een woonunit, zoals een caravan, op het bouwterrein zetten als de bouwvergunning en bestemmingsplan rond zijn. “Hiermee wilden we wildgroei aan woonunits voorkomen”, legt wethouder Jaap Sinke uit. “In reactie op de motie hebben we een tussenoplossing bedacht, waarmee we onze medewerking aan het plaatsen van een tijdelijke woonunit vervroegen.” 

Risico

Hiervoor moeten particulieren met een in aanbouw zijnd huis aan drie eisen voldoen. Het moet duidelijk zijn dat ze nergens anders tijdelijk kunnen wonen, het ontwerpbestemmingsplan voor de nieuwbouw moet al ter inzage hebben gelegen en hierop mogen geen zienswijzen zijn ingediend. “Er kunnen later in het proces alsnog zienswijzen komen en in het extreme geval dat de bouw daardoor niet kan doorgaan, is het risico voor de aanvrager.”

Wonen in een tijdelijke unit staat de gemeente toe voor maximaal drie jaar. “We krijgen hiervoor enkele aanvragen per jaar.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>