Wethouder Jaap Sinke blijft langer aan.
Wethouder Jaap Sinke blijft langer aan. (Foto: Jessica Rovers)

Jaap Sinke stelt vertrek als wethouder uit door coronacrisis

  Actueel

KRUININGEN - Omdat het door de coronacrisis onduidelijk is wanneer zijn opvolger kan worden geïnstalleerd, blijft Jaap Sinke voorlopig aan als wethouder voor de gemeente Reimerswaal. 


Oorspronkelijk zou Sinke per 1 april vertrekken als wethouder voor de SGP. Zijn opvolger is al in beeld: Maarten Both. De 45-jarige Kruininger is nu nog fractievoorzitter van de SGP in de Reimerswaalse gemeenteraad. Zijn zetel in de raad wordt ingevuld door Tonnie Bliek. Raadslid Artwin Otte wordt de nieuwe fractievoorzitter bij de staatkundig gereformeerden.

Door de coronacrisis is het onzeker wanneer Maarten Both en Tonnie Bliek kunnen worden geïnstalleerd in hun nieuwe functies, laat de gemeente Reimerswaal dinsdag weten. "Benoemingen zijn alleen mogelijk bij een fysiek bij elkaar aanwezige gemeenteraad", legt een gemeentewoordvoerder uit. "Onze gemeenteraad komt momenteel niet bijeen." Er is een spoedwet 'Digitale besluitvorming' in de maak, die de benoeming straks mogelijk maakt. Zodra hierover duidelijkheid is, stelt de gemeente een datum vast voor de beëdiging.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Teamleider verpakking

Steenbergen

Interieur Vakman

Goes, Bergen op Zoom, Kruiningen

Allround timmerlieden

Tholen

Productiemedewerker

Tholen