Afbeelding

'Kaartjes voor cliënten' bestrijdt eenzaamheid

Door: Britta Janssen Actueel

GOES - Met de actie 'Kaartjes voor cliënten' willen de betrokken partijen bereiken dat alle Zeeuwen in de gehandicaptenzorg een kaartje krijgen.

Om de stillere dagen van cliënten in de gehandicaptenzorg in Zeeland op te vrolijken, hebben de zorgorganisaties 's Heeren Loo, Gors, Humanitas Zeeland en Poetsbedrijf SAV een kaartenactie opgezet. "Door de coronamaatregelen is het bezoek aan cliënten stopgezet", vertelt Marianne Gillot van Humanitas Zeeland. "Daardoor zijn veel cliënten eenzaam. Hoewel de zorgmedewerkers iedere dag voor hen klaar staan, missen de cliënten het contact met de buitenwereld."

Met de kaartenactie willen de partijen de eenzaamheid bij deze mensen tegengaan. Iedereen kan meedoen en een kaartje versturen. "Via Omapost kun je dit gratis doen. Laat ons via een appje naar 06-46280361 of via een mail naar vrijwilliger@gors.nl weten dat je onze cliënten een hart onder de riem wilt steken. Je ontvangt dan een code waarmee je gratis een kaart verstuurt, met je laptop of telefoon, zonder dat je de deur uit moet. Jij voert je boodschap digitaal in en Omapost maakt er echte briefpost van."

Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van 'Kaartjes voor cliënten'.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief