Logo internetbode.nl/reimerswaal

Hansweert krijgt verbonden hart

HANSWEERT - Om het dorpshart van Hansweert naast de nieuwbouwactiviteiten van woningcorporatie R&B Wonen verder te vernieuwen, richt de gemeente Reimerswaal de komende maanden de Schoolstraat en Maartenbroersweg opnieuw in. Het werk begint naar verwachting in mei en moet het gebied bij dorpshuis Kaj Munk en de supermarkt een groene en tijdloze uitstraling geven. Ook worden de Schoolstraat en Maartenbroersweg voor een betere uitstraling meer met elkaar verbonden, vertelt een gemeentewoordvoerder.

De aannemer houdt bij de uitvoering van de werkzaamheden rekening met evenementen als de kermis en wielerronde. De gemeente verwacht dat het werk in de Maartenbroersweg voor de bouwvak - die begint eind juli - klaar is. Daarna is de Schoolstraat aan de beurt. Deze vernieuwing is eind februari 2018 voltooid, hoopt Reimerswaal. De aannemer informeert de omwonenden over de planning.

Bestrating In de Schoolstraat en Maartenbroersweg bouwt R&B Wonen een nieuw appartementencomplex en appartementencomplex Sluisburg wordt gesloopt om plaats te maken voor curaviewoningen (levensloopbestendige prefabhuizen). Aansluitend pakt de gemeente Reimerswaal de openbare ruimte aan door de Schoolstraat en Maartenbroersweg opnieuw te bestraten. De verouderde bestrating bij het dorpshuis wordt vervangen door dubbelklinkers in drie kleuren grijs.

Toegankelijker De herinrichting begint naar verwachting in de eerste week van mei achter de nieuwe curavie-woningen bij de Schoolstraat en Sluisburg. Daarna gaat de Maartenbroersweg aan de kant van de Keeten en Krammer op de schop en verplaatst het werk zich richting de Schoolstraat naar de supermarkt. Die route, van het begin van de Maartenbroersweg via de Schoolstraat naar het dorpshuis en de supermarkt, wordt volgens de gemeentewoordvoerder ook toegankelijker. “Je hoeft straks niet meer stoepje op, stoepje af, maar bijvoorbeeld voor mensen met een rollator wordt het gebied beter begaanbaar.” Daarvoor wil de gemeente de overgang van de Schoolstraat in de Maartenbroersweg - de kruising met de Boomdijk - verbeteren en deze twee straten meer met elkaar verbinden. Dat komt ook de uitstraling van het gebied ten goede, aldus de woordvoerder.

Versmalling Om het verkeer af te remmen wordt de Maartenbroersweg versmald. De gemeente laat de stoep hier verbreden. Er komt een zogenaamde kiss & ride-zone bij de twee basisscholen, waar ouders met de auto hun kinderen kunnen afzetten. De brede groene grasbermen blijven behouden voor de Maartenbroersweg en doorgetrokken naar de Schoolstraat.

Hakken De gemeente verbetert ook de parkeervoorziening in het dorpshart en vernieuwt het groen. “Het aantal parkeerplaatsen gaat er niet op achteruit en er kunnen eventueel nog vakken bijkomen als daaraan behoefte is”, zegt de gemeentewoordvoerder. Voor een groener straatbeeld worden haakse parkeervakken met doorgroeitegels voor gras aangelegd. Met een rij dichte tegels worden de parkeervakken van elkaar gescheiden. “En daarmee kun je zelfs met hakken uit de auto stappen.”

Bomen De afgelopen tijd zijn er veel bomen gekapt in Hansweert en dat werk is nog niet klaar, maar er komen ook veel bomen terug, benadrukt de gemeente. Ze heeft de dubbele rij populieren langs de Lange Geer en elzen langs de Leklaan en Kerklaan dit najaar gerooid. De gemeente zegt dat omwonenden klaagden over overlast, bijvoorbeeld door de druk van de wortels. Dit najaar plant de gemeente iepen terug voor het ‘historische aanzicht’. Deze boomsoort is volgens Reimerswaal kleiner, lichter en luchtiger en heeft door de fraaie herfstkleur een grotere sierwaarde dan de elzen en populieren.

Levensduur Anders dan vroeger kijkt de gemeente tegenwoordig bij het planten van bomen meer naar duurzaamheid. Een boom wordt neergezet op een locatie waar die de hele levensduur kan blijven staan. Daarom komen bomen nu meer op straathoeken te staan in plaats van langs de hele straat.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432892679886-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Monteurs

Etten-Leur

Gastheer / Gastvrouw

Middelburg

Diverse vacatures

Bergen op Zoom

Diverse vacatures

regio Zeeland

Diverse vacatures

Middelburg / Vlissingen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief