Logo internetbode.nl/reimerswaal

CU-fractievoorzitter Reimerswaal stapt uit raad

KRUININGEN - Fractievoorzitter Sjaco van Damme van ChristenUnie Reimerswaal legt eind februari zijn raadslidmaatschap neer. De 46-jarige Yersekenaar zegt hiertoe gedwongen te zijn vanwege gezondheidsredenen.


'Na meer dan veertien jaar actief betrokken te zijn geweest bij de politiek van Reimerswaal ben ik genoodzaakt om vanwege mijn gezondheid te stoppen', laat Van Damme woensdagavond schriftelijk weten. 'Mijn gezondheid is nog op een comfortabel niveau, maar toch is er een dringend medisch advies om het rustiger aan te doen. Het nemen van dit besluit valt me zwaar, zeker gezien de situatie waarin de Reimerswaalse politiek zich bevindt', aldus de vader van drie dochters. De gemeente werkt aan een agenda voor herstel om de onderlinge verhoudingen binnen de gemeenteraad en tussen de raad en het college van burgemeester en wethouders te verbeteren.

Onverwachts Het besluit van Van Damme komt onverwachts, reageert de gemeente Reimerswaal woensdagavond. 'Dit ervaren we als zeer spijtig.' In februari neemt de gemeente op een passende manier afscheid van Van Damme. Daarna volgt de gebruikelijke procedure voor de invulling van de vacante gemeenteraadszetel.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief