Logo internetbode.nl/reimerswaal

Spreekuren over zorgverzekering voor Bevelandse minima

GOES - Inwoners met een laag inkomen kunnen de komende dagen in de gemeenten Goes, Kapelle, Reimerswaal, Borsele en Noord-Beveland bij een spreekuur informatie opvragen over de Collectieve Zorgverzekering Minima (CZM).


De vijf Bevelandse gemeenten vinden het belangrijk dat ook mensen met een minimuminkomen zich goed kunnen verzekeren tegen zorgkosten. Deze kosten kunnen bij onderverzekering snel oplopen. Daarom bieden de vijf gemeenten via Gemeenschappelijke Regeling (GR) de Bevelanden al haar inwoners met een inkomen tot honderddertig procent van de geldende bijstandsnorm en een laag vermogen de mogelijkheid om zich tegen een relatief lagere prijs uitgebreid te verzekeren.

Spreekuren Op de website www.grdebevelanden.nl/zorgverzekering is meer informatie te vinden en te zien hoe de verzekering (digitaal) afgesloten kan worden. Voor mensen die moeite hebben om de verzekering digitaal aan te vragen, zijn er spreekuren in de vijf gemeentehuizen. Voor Borsele is dat maandag van 9.00 uur tot 11.00 uur in het gemeentehuis in Heinkenszand. Voor Goes is dat woensdag van 9.00 uur tot 11.00 uur in het stadskantoor in Goes. Voor Kapelle is dit maandag van 9.00 uur tot 11.00 uur in het gemeentehuis in Kapelle. Voor Reimerswaal is dat donderdag van 15.00 uur tot 17.00 uur in het gemeentehuis in Kruiningen. Inwoners uit de gemeente Noord-Beveland kunnen voor hulp terecht bij het Sociaal Loket van de gemeente. Voor een afspraak kunnen ze bellen naar 14 0113.

Collectief GR de Bevelanden biedt een collectieve zorgverzekering van CZ aan met daarin een basisverzekering en uitgebreide aanvullende verzekering. GR de Bevelanden betaalt een gedeelte van de premie van de aanvullende verzekering. Mensen die in aanmerking komen voor de collectieve zorgverzekering ontvangen een bijdrage van 22,89 euro per maand, met uitzondering van inwoners van Kapelle, die een bijdrage van 45,77 euro ontvangen. De verzekering kost 127,83 euro per maand. Bij de aanvullende verzekering hoort een tandartsverzekering en extra vergoedingen voor bijvoorbeeld de aanschaf van een bril en fysiotherapie. Ook wordt de eigen bijdrage voor de kosten van Wmo-voorzieningen vergoed tot maximaal 375 euro per jaar. CZ zorgverzekeringen accepteert iedereen en er is geen medische keuring vereist.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief