Afbeelding

Restaurant Oesterput 14 biedt ieder wat wils

Bedrijvig Nieuws

YERSEKE - Restaurant Zeeland Zilt sluit binnenkort zijn deuren om plaats te maken voor een gloednieuw concept. Oesterput 14 is de nieuwe naam van het restaurant gevestigd aan de Havendijk 21 in Yerseke. De opening vindt plaats op vrijdag 25 november.

Wilt u genieten van een heerlijke lunch of diner op een bijzondere locatie? Dan bent u bij Restaurant Oesterput 14 aan het juiste adres. Maar ook als u slechts een enkele oester wilt proeven kunt u hier terecht. Door het unieke uitzicht op de eeuwenoude oesterputten en Nationaal Park Oosterschelde is dit restaurant zeker een bezoekje waard.

Oester Academy “We bieden een nieuw concept met een uitstekende prijskwaliteitverhouding,” zegt Carolein van de Plasse. De familie Van de Plasse is bekend in Yerseke en ver daarbuiten met hun familiebedrijf Delta Mossel. “We verzorgen ook rondleidingen voor onze gasten. We nemen hen dan mee naar de oesterputten, de Oester Academy en onze eigen mosselfabriek.” De Oester Academy bevindt zich onder het restaurant. “Vanaf 2017 kunnen particulieren zich hier laten omscholen tot Oesteroloog. Nu wordt dit vooral nog gedaan voor klanten van Delta Mossel en leerlingen van het Scalda College.”

Puurheid Op de uitgebreide menukaart van Oesterput 14 vindt u uiteraard vis, schaal- en schelpdieren. “Maar ook een heerlijk stukje vlees ontbreekt niet op onze menukaart,” vertelt chef-kok Edwin Ossewaarde. “Wij vinden het belangrijk dat mensen die niet van vis houden toch heerlijk kunnen eten bij ons. Er is hiervoor genoeg keuze op onze menukaart. De puurheid van de producten staat bij ons centraal, een schol moet gewoon een schol blijven. We gebruiken enkel verse producten en snijden alles zelf, inclusief onze frietjes. Daarnaast maken we veel gebruik van streekproducten. We halen de oesters vers uit de putten en de mosselen komen uiteraard van de mosselpercelen van Delta Mossel. Daarnaast spelen we in op de seizoenen, zo hebben we bijvoorbeeld in december wild op onze menukaart staan. Er is voor ieder wat wils.” Met een speciaal kindermenu is het restaurant geschikt voor de hele familie. Heeft u wat te vieren? Ook dan bent u bij Oesterput 14 aan het juiste adres. “Wij verzorgen al uw feesten en partijen tot in de puntjes,” vertelt gastheer Reinier van der Kammen. “Wilt u vergaderen met uitzicht op de oesterputten of genieten van een bijzondere ‘private dining’ ervaring, wij staan voor u klaar.”

Zorgeloos Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur. “Onze keuken is doorlopend open. U bent bij ons dus altijd welkom. Of dit nu is voor een late lunch, koffie of een biertje met een bittergarnituur.” Reinier is een geweldige gastheer die het u graag naar de zin maakt. Daarnaast is hij een echte wijnliefhebber en met zijn advies krijgt u altijd de juiste wijn bij uw gerecht geserveerd. “We willen dat mensen zorgeloos kunnen genieten en daarbij hoort natuurlijk de allerbeste bediening.”

Restaurant Oesterput 14 - Havendijk 21 - 4401 NS Yerseke - www.oesterput14.nl

BIJDRAGE JENINE HOOGLANDER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief