Afbeelding

Waterservice Zeeland opent showroom

Bedrijvig Nieuws

YERSEKE – Joost van Veldhuisen heeft als erkend technisch installateur jarenlange ervaring op het gebied van de verkoop en installatie van waterontharders. Sinds kort kunnen belangstellenden voor verschillende waterbehandelingsproducten terecht in de nieuwe showroom van Waterservice Zeeland, dat onderdeel is van Van Veldhuisen Techniek. De showroom is op zaterdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur en op werkdagen op afspraak.

Waterontharders bieden dé oplossing voor iedereen die te kampen heeft met kalkaanslag in huishoudelijke apparaten, keuken en badkamer. Volgens Van Veldhuisen gaan veel verwarmingselementen in waterkokers, wasmachines en vaatwassers vroegtijdig kapot door de ophoping van kalk. “Een waterontharder heeft veel voordelen en kan zonder hak- of breekwerk door ons geïnstalleerd worden in ongeveer twee uur. Vroeger waren waterontharders heel groot, maar ze zijn inmiddels zo ver doorontwikkeld dat ze in bijna elke meterkast passen. Door middel van onze showroom kunnen mensen hiermee vrijblijvend kennis maken.”

Gepatenteerd systeem Waterservice Zeeland is dealer van Kinetico. “Kinetico is een waterontharder met een gepatenteerd systeem”, legt Van Veldhuisen uit. “De werking is gebaseerd op ionenuitwisseling. De calciumionen (kalk) worden vervangen door natriumionen (zout). Het is een uniek product; stroomloos en werkend op waterdruk. Door de werking van twee cilinders heeft men vierentwintig uur per dag onthard water tot zijn beschikking.” Niet alleen kunnen klanten zout ophalen, ook kan dit bezorgd worden. Bovendien krijgt men nu bij de aanschaf van een waterontharder er één jaar gratis zout bij. Milieu Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Waterservice Zeeland terecht voor advies, aankoop of installatie. “Wij doen ook het onderhoud en reparaties van Quookers en die staan dan ook in de showroom”, vertelt Van Veldhuisen. “De waterontharders zijn voor huishoudelijk gebruik, maar ook veel restaurants en hotels maken hier gebruik van. We zien dat hierin veel ontwikkeling zit en het is een groeiende markt, waarin de apparatuur steeds verbeterd wordt. Kinetico is het zuinigst in het zoutverbruik. Machines zoals espressomachines hoeven door het gebruik van een waterontharder niet meer gereinigd worden met ontkalkingstabletten. Bovendien hoeft er minder gepoetst worden in de badkamer en keuken omdat er geen witte waas achterblijft en hoeft er geen zout meer in de vaatwasser. Er zijn dus minder schoonmaakproducten nodig en dat is weer beter voor het milieu.”

Waterservice Zeeland, Krab 1c, 4401 PA Yerseke, 06-52630719, info@waterservicezeeland.nl, www.waterservicezeeland.nl

BIJDRAGE JESSICA ROVERS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief