Afbeelding

Trendy ‘shop-in-shop’ geopend in Kapelle

Bedrijvig Nieuws

KAPELLE – In de kledingzaak So What in Kapelle vond vorige week de feestelijke opening plaats van Villa Viva. Dit is een stylingsbureau dat enkele jaren geleden opgericht werd door Diana de Koeyer. Naast advies voor bedrijven en particulieren op het gebied van inrichting geeft zij nu op locatie interieurstylingstips. Naast diverse sieraden, die in de winkel naast de bijpassende kleding wordt gepresenteerd, zijn allerlei meubels en accessoires te koop tegen een leuke prijs.

DOOR JESSICA ROVERS

Het idee voor de 'store-in-store' ontstond toen Diana aan het winkelen was in Breda. “Ik wilde altijd al een verlengstuk van mijn werk, maar heb geen tijd om hele dagen in een winkel te staan. In Breda zie je heel veel store-in-store-winkels. Toen ik het artikel van Mariska Schot in de Bode zag staan over haar winkel So What, heb ik contact gezocht en zo is het balletje gaan rollen”.

Verbouwing De winkel is opnieuw ingedeeld, voorzien van nieuw behang en er zijn etalages gecreëerd. Volgens Diana is het belangrijk dat mensen in de kledingzaak ook beleving meekrijgen. “Ik kan hier lekker creatief bezig zijn met lifestyle. Ik wil mensen het hele plaatje geven en laten zien hoe het allemaal zou kunnen zijn. Alles wat in de winkel staat is ook te koop; kleding, tassen, sjaals, tafels, kasten en accessoires. We presenteren alles in combinatie met de kleding en op kleur. Mijn motto is om met zo weinig mogelijk middelen iets totaal nieuws te creëren”.

Kleine beurs Diana koopt haar nieuwe en tweedehands spullen voornamelijk op beurzen en via internet. “Alles wat ik inkoop komt hier te staan. Mensen kunnen onder het genot van een kopje koffie op hun gemak rondkijken. We verkopen ook eigengemaakte en opgeknapte vintagemeubelen en momenteel zijn boomstammen op wieltjes erg in. Waar ze ergens anders best aan de prijs zijn, gaan ze hier voor een paar tientjes de deur uit”. Nu richt Diana zich vooral op betaalbare producten, maar in de toekomst wil zij ook graag wat luxere producten aanbieden. “Ik wil straks een goede mix hebben van goedkopere en wat duurdere producten en zowel voor mensen met een kleine als met een grote beurs toegankelijk zijn”. Om stylingsadvies voor iedereen mogelijk te maken, hanteert Diana bovendien een laag uurtarief.

Trends Omdat Diana met de laatste trends mee wil gaan, verandert de winkel voortdurend. “Ik vind het belangrijk om steeds nieuwe ideeën te kunnen presenteren en mijzelf creatief te kunnen uitleven. Daarom moeten dingen niet te lang in de winkel blijven staan”. In de winkel probeert zij verschillende stylen neer te zetten. Momenteel is de Scandinavische stijl erg in. “Ik probeer naast de trends ook steeds lekker eigenwijs mijn eigen stijltje in het geheel te mixen. Ik geef ook verkoop- en verhuurstylingsadvies aan mensen en als mensen echt iets zoeken ga ik op speurtocht om het voor ze te vinden. Ook geef ik tips waardoor een inrichting door een kleine aanpassing er heel anders uit kan gaan zien. Ik vind het ontzettend leuk om mensen binnen een uurtje verder te helpen. De naam Villa Viva betekent 'huis met vreugde' en ik wil iedereen die dat wilt helpen om een sfeervol huis te creëren”.

Villa Viva/So What, Ooststraat 11A Kapelle, 06-24356657, http://www.villavivazeeland.nl

Mariska van So What (l) en Diana van Villa Viva. FOTO JESSICA ROVERS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief