Afbeelding
Foto: Muziekvereniging Scheldegalm

Kerstsamenzang in Hansweert

Door: Janny Mathijssen Algemeen

HANSWEERT - Ook dit jaar is er weer een traditionele kerstsamenzang in Hansweert. Koorwerken worden afgewisseld met populaire instrumentale werken en gesproken teksten en gedichten.

Muziekvereniging Scheldegalm onder leiding van dirigent Rens van Leeuwen, het Rooms-katholiek Kerkkoor en de Nederlands Hervormde Cantorij treden zondag 17 december op in de mooi versierde Rooms-Katholieke Kerk aan de Kerklaan in Hansweert. Organiste is Karin Nieuwenhuyzen. De Kerstsamenzang vangt aan om 19:00 uur. Voorgangers deze avond zijn pastoraal werker Wiel Hacking en Hans Meijer.
Deze avond is overigens ook voor mensen die zelden of nooit een kerk bezoeken of geen kerkelijke achtergrond hebben de gelegenheid om op gepaste wijze in kerststemming te komen. In een fraai versierde kerk kunt u op deze donkere winteravond niet alleen genieten van mooie kerstmuziek, er is ook gelegenheid om naar harte lust mee te zingen. Het heet tenslotte niet voor niets een samenzang. U bent van harte welkom.
De avond wordt in gezamenlijkheid georganiseerd door PKN Hansweert-Schore, NH Cantorij, RK-parochie Oost-Zuid-Beveland, RK-zangkoor en Muziekvereniging Scheldegalm.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief