Yerseke vergeet te scoren

Door: Janny Mathijssen Algemeen

YERSEKE - Op zaterdag 2 december incasseerde Yerseke een pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Fc Dauwendaele op sportpark 'De Kruitmolen' te Middelburg. De koploper in de 3e Klas A (district Zuid 1) keek al snel tegen een 1-0 achterstand aan, waarna scheidsrechter R. Sturm de rode kaart toonde Levy van den Boomgaard (Fc Dauwendaele). Toch wist Yerseke in de overtalsituatie gedurende de gehele tweede helft niet te scoren, waar het tiental dit wel tweemaal gelukte. De eerste nederlaag in competitieverband nadat zij ook hun meerdere moesten erkennen in het bekertoernooi, namelijk Hoedekenskerke.

De wedstrijd: Op een hobbelig spekkig veld begon de thuisclub beter aan de wedstrijd, meer dreiging van de nummer 8 in de rangschikking dan de koploper zelf. Een puike dieptepass van Noes Seitte op Levi Tamboer leverde de eerste hoekschop op voor Fc Dauwendaele, deze leverde niets op maar daar bleef het niet bij. Even later was het Stefan Joosse op de linkerflank met de passeeractie, de versnelling met daaropvolgend de prima voorzet op de vrijstaande André Goedhart die met binnenkantvoet rechts doelman Hout het nakijken liet. Yerseke op een 1-0 achterstand in een fase van de competitie waarin ze al weken niet overtuigen, maar nog genoeg tijd om alsnog de overwinning naar zich toe te trekken. Toch was het Dauwendaele dat enkele minuten later bijna op 2-0 kwam, Oktay Asil met de steekpass op Remco van Welsum die koos voor de vrijstaande Stefan Joosse achterin voor het doel van Yerseke. Zijn schot met het geluk dat doelman Hout deze recht op zich af kreeg nadat hij kantelde en de 2-0 voorkwam. Yerseke genoot te weinig kansen in het eerste bestek om het Dauwendaele echt moeilijk te maken, een schotje van Guus de Leeuw en een kans voor Michel de Rooij gaven aan hoe zwaar de koploper het had. Net voor de rust ter hoogte van de middellijn een onnodige overtreding beoordeeld als natrappen en de rode kaart voor Levy van den Boomgaard, met nog meer dan een helft te spelen een aangenaam voordeel voor Yerseke. Na de rust ook de fase waarin Yerseke de wedstrijd naar zich toe had kunnen trekken, uitgespeelde kansen met vaak als aangever Arjen de Koeijer. Zowel Michel de Rooij, Rick Poleij als Guus de Leeuw misten opgelgde kansen. In de 65e minuut was het zelfs Dauwendaele dat met 10 man de score verdubbelde, zwak uitverdedigd werk dat door Stefan Joosse werd afgestraft en de 2-0 een feit. Toen vijf minuten later Remco van Welsum direct uit een hoekschop doelman Hout verschalkte werd het voor de aanwezige toeschouwers wel duidelijk. Na de 3-0 had Oktay Asil zelfs met een beetje geluk een vierde Dauwendaelse treffer kunnen bijschrijven, zijn inzet op de deklat terug in het speelveld waarna Yerseke besefte dat de eerste competitienederlaag zich aankondigde bij het affluiten van de wedstrijd door een goed leidende jonge arbiter Rick Sturm. [l]