Yerseke recht zij rug in tweede helft

Door: Sandra Broosus algemeen

YERSEKE - Zaterdag 9 december stond voor koploper Yerseke een uitwedstrijd op het programma in Koudekerke. VCK op een 3e positie kon namelijk met 2 punten achterstand Yerseke van de koppostie doen verdwijnen. Ook bij een gelijkspel zou RCS bij winst op Zaamslag het vissersdorp verdringen naar de 2e plaats, zij voeren de druk op met 1 punt achterstand in een mindere fase waarin Yerseke verkeerde. Terug van een blessure centrumverdediger Arjen Dingemanse die toch aanzienlijk gemist werd, dat bleek afgelopen zaterdag eens te meer.

In de tweede minuut leek Arjen de Koeijer voor de 0-1 te gaan tekenen, hijzelf onderuit gehaald punt zestien en de strafschop werd toegekend door scheidsrechter Jeroen Bos. Echter was het doelman Joshua van Dolder die deze prima uit de hoek bokste en zo zijn eigen fout herstelde. Yerseke startte goed aan de wedstrijd, genoot in de eerste 25 minuten een tal aan corners waaruit een laag rendement, zeker ook gezien dat ze veelal op de helft van VCK balbezit genoten. Een doelpunt kon bijna niet uitblijven zo leek het althans, dat bleek niet zo te zijn. In de 25e minuut volgt na een dieptepass de overtreding op Sven Wisse, waarna de vrije trap kort wordt genomen. Even het tikje opzij met daaropvolgend de snelle dribbel van Jesper Harinck, deze illustreerde een knap staaltje traptechniek door de bal van zo'n 25 meter in de linker bovenhoek te knallen. Yerseke op dat moment virtueel loploper af en de 1-0 achterstand een feit. Daarna was Yerseke even 'de weg kwijt', een aantal aan mogelijkheden prima kansen waarvan twee voor weer Jesper Harinck, tot twee maal toe bleek doelman Colin Hout de 2-0 slechts uit te stellen, eerst door een puike reflex 'oog in oog' met Harinck met daarna door goed positie in te nemen waardoor de doelpuntenmaker te ver op de achterlijn geraakte en deze in tweede instantie klemde. Sven Wisse verzilverde de zoveelste kans via een prima aanval en verdubbelde de score. Na de rust meteen een Yerseke met zichtbaar maar één doel, aanvallen en de druk opvoeren tegen de virtuele koploper, immers stond RCS op dat moment op een achterstand waardoor VCK een dubbleslag leek te slaan. Yerseke rechtte zijn rug in het tweede bestek door met name een enorme strijd op elke meter van het veld met voorin twee 'killers', ditmaal was het Guus de Leeuw die na doorkoppen van Arjen de Koeijer de aansluitingstreffer binnen ramde, 1-2. Ook nam hij de gelijkmaker (2-2) voor rekening door goed druk zetten van Arjen Dingemanse met daarna de Koeijer gevonden op de rechterflank, de lage harde voorzet tot bij de Leeuw die deze overtuigend in het doel plaaste. De 2-3 'hing in de lucht' en viel dan ook, ditmaal de rollen omgedraaid met de Leeuw als aangever op de Koeijer die raak kopte. VCK probeerde het tij nog te keren maar het was tegen de stroom in roeien, de koploper voerde de boventoon in de tweede helft en gaf nauwelijks kansen weg. Een eigen doelpunt gooide de wedstrijd op slot, een hoge bal verkeerd geraakt in de laaste linie waardoor keeper van Dolder op het verkeerde been stond en het nakijken had, 2-4. Yerseke leekde eindstand naar 2-5 te brengen via wederom het spitsenduo, de Koeijer in een puike scoringspositie koos voor het afleggen op de Leeuw waarna zijn 3e treffer werd afgevlagt en overgenomen. De rentree van Arjen Dingemanse mocht er zijn in het hart van de verdediging, ook hij een fors aandeel in deze overwinning, zo niet het gehele team. [l]