Afbeelding

Hoe bestuur je een waterschap?

Algemeen

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen verzorgt dit voorjaar een cursus voor mensen die interesse hebben in het waterschapsbestuur.

Scheldestromen houdt de gratis cursus in aanloop naar de landelijke waterschapsverkiezingen in maart 2019. 'Zeeuwen die geïnteresseerd zijn in het bestuurlijke waterschapswerk krijgen door de training een goede indruk van wat dit precies inhoudt', laat een waterschapswoordvoerder weten.

Waterrijk Volgens dijkgraaf Toine Poppelaars van Scheldestromen is het bestuurlijke werk voor de waterschappen belangrijk. Met het aanbieden van deze cursus wil het schap aangeven dat nieuwe gezichten welkom zijn. 'Het is boeiend en verantwoordelijk werk en het gaat echt ergens over. Zeker in een waterrijke provincie als Zeeland', stelt Poppelaars.

Thema's Met de training hoopt Scheldestromen deelnemers enthousiast te maken voor het werk als bestuurslid. Eventueel kunnen cursisten zich aansluiten bij een politieke partij die bij hen past. De cursus bestaat uit vijf avonden met aparte thema's: introductie, waterschap (krachtenveld, besluitvormingsprocedure), algemeen bestuur (taken en rollen, gereedschapskist van een lid van de Algemene Vergadering, financiën), effectief vergaderen en excursie en bijwonen algemene vergadering. De cursus sluit af met het bijwonen van een algemene vergadering van het waterschap en een excursie.

Aanmelden De training begint op woensdag 7 februari en is voor Zeeuwen van achttien jaar en ouder. De locatie is onder voorbehoud het waterschapskantoor in Middelburg. Aanmelden kan tot 20 januari via opleidingen@scheldestromen.nl.

FOTO WATERSCHAP SCHELDESTROMEN / RUDY VISSER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief