Afbeelding

Ziekenomroep vertrekt na 45 jaar uit ziekenhuis Goes

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Nomen Nescio verlaat na 45 jaar het ziekenhuis in Goes, maar de omroep houdt niet op te bestaan.

Ze gaat met BX Radio op termijn op in een nieuwe stichting. Samen verhuizen ze in maart al naar een nieuwe studio in bedrijfsverzamelgebouw Nivo in Goes-Zuid. “De toegevoegde waarde om hier vandaan uit te zenden werd steeds kleiner”, zegt André van der Walle, één van de trouwe vrijwilligers van de ziekenomroep.

Het bestuur van de in 1972 opgerichte ziekenomroep is niet over één nacht ijs gegaan. “Tegenwoordig hebben mensen alles bij als ze worden opgenomen in het ziekenhuis: iPods, smartphones, usb-stickjes”, legt secretaris Wolter Koster uit in de studio van Nomen Nescio, die in de kelder van het ziekenhuis aan de ‘s-Gravenpolderseweg in Goes is gevestigd. “Je voelde dat het na ruim 40 jaar steeds ietsjes afbrokkelde. Bovendien was het ziekenhuis geïnteresseerd in onze ruimte. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een uitweg.”

Nieuwe naam

Die uitweg vond het bestuur van Nomen Nescio met Marcel Steenbakker van het lokale radiostation op internet BX Radio. De twee gaan samenwerken en willen op termijn een nieuwe stichting met een nieuwe naam oprichten. “Dat is voor later zorg”, zegt voorzitter Peter Pellegrino van Nomen Nescio. “We kunnen niet alles in één keer doen. We zijn nu vooral blij dat we niet moeten stoppen en dat we hier op een nette manier weg kunnen.”

Platencollectie

De ziekenomroep en BX Radio verhuizen in maart naar bedrijfsverzamelgebouw Nivo in Goes-Zuid. Nomen Nescio neemt haar in tientallen jaren opgebouwde, enorme platen- en cd-collectie mee, net als de zendapparatuur. “Het is state of the art-materiaal”, zegt vrijwilliger André van der Walle, die al 27 jaar bij Nomen Nescio werkt. “Radio 538 gebruikt deze mengtafel, de Rolls Royce onder de geluidstafels, bijvoorbeeld ook.”

Initiatieven

Steenbakker denkt dat zijn station en Nomen Nescio samen een sterk blok vormen, zeker als ze de beschikking krijgen over een FM-frequentie. “Ons uiteindelijke doel is een sterke streekomroep op de Bevelanden. Eerdere initiatieven zijn gestrand, maar door deze samenwerking heeft het zeker kans van slagen.” Pellegrino en Koster zijn blij dat de toekomst van Nomen Nescio is verzekerd. “Je moet eerlijk zijn dat onze toegevoegde waarde verminderde, maar in deze ruimte ligt 45 jaar radiogeschiedenis. We wilden dat niet verloren laten gaan”, zeggen de bestuursleden. “Daarmee zouden we het heel moeilijk hebben gehad.”




 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief