Afbeelding
Foto: Ginopress

Binnenvaartschip vastgelopen bij Hansweert

Door: Britta Janssen 112 Meldingen

HANSWEERT - Op de Westerschelde is zaterdagmorgen een binnenvaartschip gestrand ter hoogte van Hansweert.

Onder meer de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is in actie gekomen voor de stranding. "Het schip is inmiddels volledig uit het water en ligt stabiel op de glooiing", laat de VRZ weten. "Alle bemanningsleden zijn veilig en ongedeerd van boord."

Berging
Het schip is 67 meter lang en geladen met schroot. Voor afstemming met Rijkswaterstaat en de hulpdiensten is het regionaal operationeel team bij elkaar gekomen. Bij Hansweert is op het water en de wal een coördinatieteam geformeerd. De berger stelt in afstemming met Rijkswaterstaat een bergingsplan op. Verschillende sleepboten en bergingsvaartuigen zijn aanwezig. De VRZ verwacht dat de berging van het schip rond 17.00 uur kan beginnen. 

Afgezet
De politie onderzoekt de toedracht van de stranding. De vaarweg van de Westerschelde blijft beschikbaar en scheepvaart kan de locatie met gepaste snelheid passeren. 
De dijk bij Hansweert is aan de buitenzijde van de Westhavendijk aan beide kanten vanaf de Voorhaven afgezet voor publiek om mogelijke risico's tijdens de bergingsoperatie te voorkomen. 
 

FOTO GINOPRESS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief