Nieuwjaarsconcert Muziekvereniging Ons Genoegen Kapelle

Door: Anja Dockx algemeen

KAPELLE - Zaterdag 13 januari verzorgt muziekvereniging Ons Genoegen uit Kapelle het traditionele nieuwjaarsconcert in de monumentale, sfeervolle Hervormde kerk in Kapelle, met als gast: Wim Steenbakker op klassiek gitaar en zang.

Het repertoire van deze avond is zeer gevarieerd en gaat van licht-klassiek tot pop. De uitvoering van deze werken vindt plaats door het harmonieorkest en de slagwerkgroep van de vereniging en onze gast Wim Steenbakker die, zowel in samenwerking met het orkest, als solo een aantal nummers ten gehore zal brengen.

Wim Steenbakker
Wim is zijn muzikale opleiding gestart op 8-jarige leeftijd aan de Zeeuwse Muziekschool. Vanaf zijn 10e jaar speelt hij klassiek gitaar. Na het behalen van het D-examen (met lof) en zijn VWO-diploma gaat hij studeren aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Op 23 februari 2017 rondde Wim zijn opleiding ‘klassiek gitaar’ op het conservatorium af door in een volle Hervormde Kerk te Kattendijke zijn eindexamenconcert te geven. Op 15 juni 2017 rondde hij zijn studie ‘Docent Muziek’ af en werd door het conservatorium op 5 oktober 2017 genomineerd voor de Onderwijs Top Talenten Prijs in de categorie ‘best aankomend docent Voortgezet Onderwijs’, door zijn onderzoek naar autismevriendelijk muziekonderwijs in het Voortgezet Onderwijs. Naast het klassieke gitaarspel houdt hij er ook van om populaire nummers te spelen en te zingen (Engels, Nederlands, Duits, Frans -en Spaanstalig). De 23-jarige Wim valt samen te vatten als: zeer muzikaal, jong, uniek en met perfectie.

Ons Genoegen
Muziekvereniging Ons Genoegen bestaat uit een harmonieorkest, opleidingsorkest, slagwerkgroep, samenspelgroepen, blokfluitgroepen, dweilband en koperensemble. Het harmonieorkest staat onder leiding van Albert-John Vervorst. De slagwerkgroep staat onder leiding van Hans Reijerse en brengt diverse melodische en slagwerkarrangementen ten gehore. Op de website van de vereniging (www.ogkapelle.nl) treft u informatie aan over de vereniging en de diverse muziekopleidingen.
Aanvang concert: 20.00 uur. Kerk open: 19.30 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief