Huub Hieltjes wordt gefeliciteerd met zijn nieuwe functie, met naast hem zijn echtgenote en moeder.
Huub Hieltjes wordt gefeliciteerd met zijn nieuwe functie, met naast hem zijn echtgenote en moeder.

Huub Hieltjes geïnstalleerd als waarnemend burgemeester van Kapelle

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - Huub Hieltjes is al sinds 1 januari aan het werk in Kapelle, maar dinsdagavond is hij officieel geïnstalleerd als waarnemend burgemeester. "Ik wil eraan bijdragen dat alle competenties in de gemeente tot bloei komen", zei Hieltjes tijdens zijn beëdiging in het gemeentehuis in Kapelle.


Kapelle is Hieltjes' eerste burgemeesterspost. In zijn toespraak vertelde de 52-jarige VVD'er dat hij zijn nieuwe ambt wil invullen met waarden als 'eerlijkheid, gelijkwaardigheid en respect'. Daarnaast vindt hij ruimte voor competitie een goede zaak, omdat je daarmee het beste uit jezelf haalt. Hiermee doelde Hieltjes op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen die hij moet begeleiden, maar ook op de samenwerking tussen Kapelle en andere partijen. "Om je idealen te realiseren, heb je ook anderen nodig."

Ervaring
Als waarnemer blijft Hieltjes wellicht tot het einde van het jaar, maar zeker tot na de gemeenteraadsverkiezingen van maart aan, zodat de nieuwe gemeenteraad een profielschets voor de nieuwe benoemde burgemeester kan opstellen. In deze periode wordt er meer van Hieltjes verwacht dan alleen 'op de winkel passen', zei waarnemend voorzitter van de gemeenteraad Bas Pors dinsdagavond. Daarom wilde de gemeenteraad een waarnemer met bestuurlijke ervaring. Ze vond die persoon in Hieltjes. De Bredanaar heeft onder meer bestuurlijke ervaring opgedaan bij het waterschap Brabantse Delta en als lid van Provinciale Staten in Zuid-Holland. 

Verantwoordelijkheden
In het bijzijn van onder meer zijn echtgenote en moeder vertelde de in Deventer geboren Hieltjes dat hij in zijn opvoeding heeft meegekregen dat mensen hun verantwoordelijkheden moeten nemen. "Doe wat met de talenten die je hebt. Individueel, maar ook in samenwerking kunnen we de talenten en competenties van Kapelle tot bloei laten komen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief