De leden van Olympia beelden tijdens de show verschillende beroepen uit.
De leden van Olympia beelden tijdens de show verschillende beroepen uit.

Olympia houdt 'beroepenmarkt'

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE - Gymnastiekvereniging Olympia uit Kapelle brengt op zaterdag 27 januari een spetterende show. En voor het eerst in de verenigingsgeschiedenis wordt die show, met een middag- en een avondvoorstelling, twee keer uitgevoerd. Voor deze feestelijke gelegenheid verandert de Kapelse gymnastiekvereniging even in ‘Uitzendbureau Olympia’.

Volgens bestuurslid Marjan van Liere zijn de kinderen al hard aan het oefenen. “Zo zijn ze nu erg druk met het uitzoeken van geschikte kleding.” Dat is best een klus als je weet dat de groepen binnen de vereniging straks allemaal een ander beroep uitbeelden. Tijdens de spectaculaire show springen er namelijk onder meer stewardessen, koks, boeren, schoonmaaksters en astronauten rond in de sporthal. “We hebben dit keer gekozen voor een middag- en een avondvoorstelling, omdat het voor de vereniging leuker is om het stuk twee keer te mogen opvoeren. We doen dit tenslotte maar een keer in de tweeënhalf jaar. Bovendien is het voor het allerkleinste publiek ook makkelijker dat ze ’s middags al naar hun broertjes of zusjes kunnen komen kijken.”

Gezond
Olympia is al meer dan 100 jaar een begrip in Kapelle. “We hebben een gezonde club met veel leden. Er is in 2016 een recreatieve springgroep bijgekomen. Daarnaast presteren de jongste en oudste selectie heel erg goed. Jomanda Scheele is daar de hoofdtrainster. Al oefenen ze maar twee uurtjes in de week, ze eindigen eigenlijk altijd wel in de top 10 van zuidwest-Nederland. Verder hebben we nog een springgroep die wordt geleid door Kees Meerman. Die presteren ook enorm goed. Alles bij elkaar is dat best iets om trots op te zijn, want Kapelle is uiteindelijk maar een dorp.”

Toch benadrukt Van Liere dat nieuwe leden altijd welkom zijn: “We zoeken vooral nog veel peuters. Bij Olympia kunnen ze spelenderwijs kennismaken met muziek, dans en spelletjes. Een goede eerste stap op weg in deze mooie sport.”

Voorstellingen
Zoals gebruikelijk bij Olympia vinden trainingen plaats in sportgebouw Molenvate, maar de uitvoering is in Sportcentrum Groene Woud. De middagvoorstelling begint daar om 13.30 uur en de avondvoorstelling om 19.00 uur. De zaal gaat bij beide voorstellingen een half uur voor aanvang open. Peuters en kleuters doen alleen mee in de middagshow.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van de vereniging.

BIJDRAGE JAN-KEES DE MEESTER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief