Foto: Addo Sprangers

Dronken man rijdt auto water in, breekt in bij bedrijf om 112 te bellen

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

RILLAND - Een dronken 33-jarige man uit Sint Philipsland is woensdagnacht rond 01.30 uur met zijn auto te water geraakt op de Oesterdam.

Het lukte de man om uit zijn auto te komen en naar de kant te zwemmen. Bij een bedrijfspand heeft hij daarna de deur vernield en vervolgens binnen telefonisch alarm geslagen.

Het slachtoffer verklaarde dat hij met zijn auto in de berm en daarna te water geraakt was, omdat hij even afgeleid werd door zijn telefoon. Hij is vervolgens uit het water geklommen en langs de weg gaan lopen. Toen hij het koud kreeg besloot hij bij een tuinderij een alarm af te laten gaan om aandacht te trekken. Daar werd echter niet op gereageerd. Daarom besloot de man met een kar de deur van een bedrijfspand te vernielen en met de telefoon daar, 112 te bellen.

De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Een eerste indicatieve test gaf 490 ugl aan (maximaal is 220 ugl toegestaan). Hij is in het ziekenhuis nagekeken, waar ook bloed afgenomen is om het alcoholgehalte definitief te bepalen. Zijn rijbewijs ingevorderd. De auto van de man wordt indien mogelijk donderdag geborgen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief