Afbeelding
Foto: Roy Dassen

Yerseke beslist topper wederom in slotfase

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

YERSEKE - Zaterdag 3 februari stond op in de 3e klas A district Zuid 1, de topper Yerseke tegen RCS Souburg. Koploper Yerseke vooraf aan het duel met 4 punten voorsprong, let wel een wedstrijd meer gespeeld.

De nummer twee van de ranglijst heeft nog een inhaalwedstrijd te goed en had slechts één verliespunt meer. In dat opzicht kon RCS dus Yerseke voorbij gaan, maar de koppositie op voorhand voor Yerseke bij welke uitslag dan ook. Beide clubs beschikten nagenoeg over een voltallige selectie op enkelen na. De heenwedstrijd op zaterdag 23 september in de 1e speelronde eindigde destijds in een 0-1 overwinning door een late treffer van Guus de Leeuw, uit een vrije trap genomen door Rick Poleij verlengde de spits met de kruin en besliste zo de wedstrijd in een ondertal door een tweede gele kaart.

De wedstrijd: Waar RCS in de heenwedstrijd sterk opende, was het nu Yerseke dat zichtbaar beter aan de westrijd begon. Qau veldspel nog niet eens, maar de enorme fysieke strijd die zij wekelijks op de mat leggen was ook ditmaal zichtbaar aanwezig. Ook het spitsenkoppel liet zich enkele malen nadrukkelijk zien, een lage voorzet van de Leeuw met een halve ommehaal van de Koeijer waar RCS slechts een kopbal tegenover zette. Tim Blind redde uitstekend op de acrobatische afronding van de topscorer, met de vingertoppen voorkwam de sluitpost de openingstreffer. Ook erna liet Arjen de Koeijer 'de kans' op een 1-0 voorsprong liggen, oog in oog met doelman Blind verdween de schuiver naast het doel door wellicht het verkleinen van zijn doel, zo niet uitkomen. Een laag afstandsschot van Amine El Bekkaoui ver naast bleek het einge wapenfeit van RCS, ook Mervin Niemandsverdriet kwam niet aan afronden toe op een uitstekende pass van Mourad Azzanaqui. Daartegenover ook de Koeijer en Pekaar niet door met name Björn Langeveld achterin centraal bij RCS met zijn ervaring. Yerseke genoot slechts in het eerste bestek meer doelkansen, maar kon dit niet omzetten naar een voorsprong voor de onderbreking. Na de rust waren het de bezoekers die leken toe te slaan, een prima aanval over drie schijven werd afgerond maar de euforie was van korte dure. Joey Katzenbauer met de dreiging op de rechterflank naar binnenmet daaropvolgend de steekpass op Niemandsverdriet die deze controleert en laag in brengt op Marlo Janisse die deze in de korte hoek ramt. Echter in buitenspelpositie, zo besliste de jonge scheidsrechter Niels Boel na het bekende vlagsignaal van zijn assitent-scheidsrechter. Niet veel later weer Janisse met een kopbal naast, de fase waarin RCS de koploper leek te nekken. Ook zij konden niet wat Yerseke ook niet gelukte in de openingsfase. De spanning nam toe naar mate de tijd verstreek, uit een lage hoekschop volde een scrimmage voor het doel van RCS viel de bal voor de Koeijer die snoeihard uithaalde op de kruising. Schoten voorlangs door Yerseke met ook kleine kansen voor de bezoekers leken niet voldoende voor en overwinning. ook Yordi Nijland vond het netje maar ook zijn doelpunt werd afgefloten voor buitenspel. Niemandsverdriet met 'de mogelijkheid' in de 87e minuut, doelman Hout uit zijn doel maar ook deze keuze bleek een juiste doordat de lob net naast het doel verdween. En dan vlak voor tijd slaat het spitsenkoppel 'de Leeuw de Koeijer' alsnog toe, de Leeuw bereikt in scoringspositie de Koeijer en beslist de topper wederom in de slotminuten. Het verwachte vlagsignaal bleef uit, zo verstevigt Yerseke zijn koppositie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief