Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

213 gram aan harddrugs verborgen in auto zonder APK

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

KRUININGEN - Bij controle van een personenauto zijn dinsdagmiddag op de Zanddijk in Kruiningen een Amsterdammer (46) en een man uit Almere (40) aangehouden. Zij hielden 213 gram aan harddrugs verborgen in de auto.

Agenten controleerden de mannen rond 16.00 uur, omdat de APK van het voertuig was verlopen. Tijdens de controle roken de agenten een hennepgeur uit de auto komen. De bijrijder verklaarde zojuist een joint te hebben gerookt.

De agenten vroegen de mannen om de uitlevering van alle aanwezige drugs. De twee overhandigden hen een gebruikershoeveelheid softdrugs. Tijdens het zoeken naar nog meer drugs ontdekten de agenten op een verborgen plekje in de auto nog een zakje met daarin mogelijk harddrugs. In totaal gaat het om een hoeveelheid van ruim 213 gram.

De twee mannen zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zijn ze kort gehoord en hierna in verzekering gesteld. Ze zitten nog vast. Vandaag zullen de twee opnieuw gehoord worden. De drugs zijn in beslag genomen en worden getest om na te gaan wat voor drugs het precies zijn. Ook werd een geldbedrag door de agenten in beslag genomen en is onderzoek aan de auto gedaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief