Afbeelding
Foto: F. van Pagee

Jeugdwedstrijd van de week

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - Zaterdag 10 februari oefende Krabbendijke MO11-1 thuis tegen Kloetinge MO11-1. Eerstgenoemde werd in de najaarscompetitie overtuigend kampioen door al hun wedstrijden te winnen in hun 2e klasse.

Met 12 teams in competitie wisten zij alle 11 hun wedstrijden te winnen met indrukwekkend doelsaldo, 116 gemaakte doelpunten met slechts één tegentreffer. Niet voor niets dat zij in de voorjaarscompetitie op een hoger niveau uitkomen, namelijk in de 1e klasse. Hun strijdkreet 'Winnen, winnen, winnen..., dat doen we met vriendinnen. Yell, yell, yell..., we winnen wel..., héeee!!!' en vervolgens werd 'mascotte Kroko' in de lucht gegooid.

Kloetinge MO11-1 de tegenstander zeker ook een kwalitatief puike tegenstander, zij speelden nog geen competitie. Enkelen nog tussen de jongens waar anderen elders hun ervaring op deden. Nu in elk geval een nieuwe weg ingeslagen met een volledig meidenteam, zij gaan de competitie aan in de 2e klasse. En dat zij er klaar voor zijn, bleek later uit de wedstrijd ondanks de nederlaag. Ook zij uiteraard met een yell vooraf aan de wedstrijd.

De wedstrijd

Onder de leiding van scheidsrechtster Gerline de Pater was het Kloetinge met de eerste scoringskans, een scrimmage voor het Krabbendijkse doel, echter werd de bal voor de doellijn op tijd weg gewerkt. De ongeslagen kampioen nam het initiatief in de wedstrijd, Kloetinge daarentegen in een meer verdedigende rol met zeker ook kansjes. Na zo'n 5 minuten spelen was het Imme van de Laak met de openingstreffer, tussen drie tegenstanders schoot ze de 1-0 binnen. Pascalle Aantjes verdubbelde even later de score op een uitstekende dieptepass van Yara Baas door het midden, gekozen voor het geplaatste schot in de linkerhoek. Enkele malen was het ook keepster Sophie Kole die haar team op de been hield met prachtige reddingen, de 3-0 kon ook zij niet voorkomen. Uit een corner was het wederom Pascalle met een fraaie 'one touch' die de bal in de verre hoek deed verlengen. Kloetinge knokte voor elke meter, dat leverde net voor de rust ook een doelpunt op, ietwat fortuinlijk maar wel een terechte afspiegeling van de wedstrijd. Een doelpunt dat door het gehele team werd bewerkstelligd, het laatste tikje is mij ontgaan als verslaggever. Ruststand 3-1.

In de 2e helft liep Krabbendijke uit naar een 6-1 overwinning, eerst nog verdedigster Rebecca Hollebrandse met het schot op de lat, waarna Pascalle haar 3e doelpunt (4-1) van de wedstrijd maakte. Ook Sanne Lobbezoo ramde de 5-1 tegen 'het netje' met de laatste treffer voor Yara Baas. Kloetinge genoot ook zeker kansen op nog een treffer, Rosalie Mol vond in keepster Selina de Koeijer een 'sta in de weg', alleen op weg naar het doel maar uitstekend keeperswerk voorkwam een 2e treffer. De felicitaties en succeswensen volgden na de gebruikelijke strafschoppenserie.

Selectie Krabbendijke MO11-1: Speelsters: Selina de Koeijer, Yara Baas, Rebecca Hollebrandse, Merle Neels, Sanne Lobbezoo, Sophie Polderdijk, Imme van de Laak, Pascalle Aantjes, Gemma Engelse, Nerena van de Velde en Lotte Bergman. Leiders/trainers: Rene Engelse en Jacco de Koeijer.

Selectie Kloetinge MO11-1: Speelsters: Charissa Harthoorn, Sophie Kole, Merel Bot, Manou van Tricht, Rosalie Mol, Anne Colijn, Melissa Katsman, Ilse de Groene, Gabriela de Wit, Alicia Keita, Lindy Bosman, Frédérique Meijboom, Bente Stoutjesdijk. Training en begeleiding: Roos van Vliet en Judith Bosman.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief