Afbeelding

Wandelclubs voor wandelliefhebbers in Reimerswaal

Door: Britta Janssen Algemeen

KRUININGEN - Inwoners van de gemeente Reimerswaal die graag in groepsverband willen wandelen, kunnen zich aansluiten bij verschillende clubs.

De afgelopen jaren is in diverse dorpen in Reimerswaal het wandelproject 'Elke stap telt' opgezet en hieruit zijn vaste wandelgroepen ontstaan in Waarde, Kruiningen, Yerseke, Rilland en Hansweert. De deelnemers wandelen wekelijks en nieuwe wandelaars zijn welkom.

Saamhorigheid

De wandelaars leggen verschillende afstanden af, variërend van zo’n 4,5 tot circa 6 kilometer. De afstand en het wandeltempo bepalen de leden in onderling overleg. Naast het sportief bezig zijn, staat de gezelligheid en samenhorigheid centraal. Voor en/of na de tocht drinken de wandelaars samen een kopje koffie. Deelname aan de wandelingen is gratis, maar de consumptie(s) zijn voor eigen rekening.

Tijden

In Waarde vindt de wandeling op dinsdag plaats, tussen 10.00 en 11.15 uur en vanuit dorpshuis Meerwaarde. In Kruiningen vindt de wandeling ook op dinsdag plaats, van 14.00 tot 15.15 uur vanuit Hof Cruninghe. In Yerseke wordt vanuit Moerzicht gewandeld, op de woensdagen tussen 10.00 tot 11.15 uur. In Rilland vindt de wandeling ook op woensdag plaats, tussen 10.00 en 11.15 uur vanuit De Vliedberg. In Hansweert wordt op donderdag gewandeld. Vanuit dorpshuis Kaj Munk lopen de deelnemers tussen 10.00 en 11.15 uur.

Geïnteresseerde wandelaars kunnen zich aanmelden via j.van.langevelde@reimerswaal.nl of bellen naar 14 0113.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief