Afbeelding

Koploper Yerseke boekt verdiende uitzege op Bevelanders

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

YERSEKE - Zaterdag 24 februari reisde het vlaggenschip van voetbalvereniging Yerseke af naar Kamperland voor hun 15e competitiewedstrijd. Doordat RCS niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel in hun inhaalwedstrijd tegen Fc Dauwendaele in Middelburg, genoot Yerseke aan de aftrap op sportpark ‘Campen’ een voorsprong van 6 punten op zijn directe concurrent om het kampioenschap.

De wedstrijd: Yerseke startte prima met meteen de druk op de helft van de Bevelanders. Zij leken da...n ook al vroeg te bezwijken, na zo’n tien minuten spelen was het verdediger Niels Versluis die Guus de Leeuw onreglementair afstopte in het strafschopgebied, scheidsrechter R.L.C.M. Labeur oordeelde corner waar de bal op de penaltystip had gemogen. In de 20e minuut dan toch de Bevelanders met even de dreiging, Cahit Arslanlar in het strafschopgebied met veel vrijheid, het verwachte schot bleef uit. In tegenstelling tot de thuiswedstrijd creëerde Yerseke een tal van mogelijkheden, Arjen de Koeijer met een pegel op de paal met nog twee kopkansen. Een afstandsschot van Tom Laureys van richting veranderd waar doelman Oosse gezien was, maar Bart de Bruine koppend op de doellijn de openingstreffer voorkwam. Hoekschoppen, scrimmages, geen van deze werden benut. Bevelanders stelde er twee momenten tegenover, na een half uur spelen een puike crosspass door Arslanlar op Thye van Halst die hard naast schoot. Vijf minuten voor rust was doelman Hout alert op een dieptepass bedoeld voor de Bruine, een 0-0 ruststand waar alleen de thuisploeg tevreden mee kon zijn.
De meegereisde supporters konden al snel opgelucht ademhalen na een opwarmertje in de kantine, Guus de Leeuw met het voorbereidende werk, zijn spits aangespeeld in het strafschopgebied let wel met de verdediger in zijn rug en het uitstekende wegdraaien van de topscorer die voor zijn 25e doelpunt van het seizoen tekende. Zeker een bevrijdende gezien de eerdere mogelijkheden, en niet alleen de 0-1 voorsprong maar ook de dooddoener voor de Bevelanders. De koploper liep gemakkelijk uit naar een 0-3 overwinning door met name Tom Laureys en Arjen Dingemanse die een uitstekende wedstrijd speelden. Niet geheel onverwachts dat de technisch begaafde middenvelder voor de 0-2 zorgde, de dribbel naar binnen met de ruimte voor het schot, echter koos Laureys het tussenstation 'de Koeijer' met direct het doorbewegen in een nog betere positie voor de afronding. Prima in de loop terug ontvangen in één tij in de verre hoek geplaatst, de buit zo goed als binnen. Zeker toen even later Evert van Houte een vrije trap prima neerlegde op de mee opgekomen Arjen Dingemanse die deze verlengde in de bovenhoek, 0-3 met een slotfase waarin de marge hoger had uit kunnen vallen.

Stand
Ook RCS wist thuis te winnen met 2-0 van 's-Heer Arendskerke waardoor het verschil op de ranglijst 6 punten blijft met nog 11 speelrondes te gaan. Kapelle virtueel op plaats 3 met 10 punten achterstand, zij wonnen de Kapelse derby in en tegen Wemeldinge met 1-4.
De koploper uit de 3e klas B Krabbendijke kwam met de schrik vrij, in blessuretijd scoorden zij de 3-3 gelijkmaker in hun thuiswedstrijd tegen de Fendert, met ook nog eens dat Tholense Boys. Hierdoor heeft Yerseke meer behaalde punten, namelijk 40 in totaal waar Krabbendijke met hun ongeslagen status op 39 behaalde punten staat. Overigens wel een ruimere marge (9 punten) voor hun op de nummer 2 van de ranglijst Tholense Boys. [l]