Waarde boekt een zakelijke overwinning tegen Vosmeer

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

WAARDE - Afgelopen zaterdag kwam de drager van de rode lantaarn vv Vosmeer 1 op bezoek in Waarde. De ploeg van trainer Frans Ceton zit dit jaar in de hoek waar klappen vallen. Slechts 5 schamele puntjes uit 15 wedstrijden en een doelsaldo van- min 57 zijn cijfers die er niet om liegen. Toch heeft het bestuur van Vosmeer het vertrouwen in zijn trainer uitgesproken door Ceton, ondanks de magere resultaten tot nu toe, voor volgend seizoen contractverlenging aan te bieden. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Sharif uit Bergen op Zoom.

Waarde miste bij de aftrap Jordy Steketee, Davey Tolhoek, Rob Reijtenbach maar daar was in het spel niets van te merken. Al in de eerste minuten waren er twee dotten van kansen te noteren die beide werden verprutst. De derde kans werd wel op juiste waarde geschat en in de 24e minuut feilloos door Rik Butijn binnen geschoten. Waarde was voetballend duidelijk de bovenliggende partij, al moet gezegd, dat het jeugdige Vosmeer zich niet ingroef maar probeerde mee te voetballen. Op het half uur werd het verschil groter gemaakt door Jeremy Deleu, die een hoekschop na een mini-scrimmage binnenwerkte: 2-0. Het wachten was op meer doelpunten, toch was 2-0 ook de ruststand.

Met de steun van de spelers van Waarde 2 langs de kant, die eerder die middag hun uitwedstrijd tegen Hansweertse Boys 2 met 2-4 hadden gewonnen, werd de tweede helft opgestart. In grote lijnen hetzelfde wedstrijdbeeld, Waarde dat zichzelf tekort deed door de kansen die het creëerde niet te benutten. Vooral de volley / halve omhaal van Rik Butijn had een beter lot verdiend maar suisde net over het doel. Ook voor clubtopscoorder Nordin was het een middag van net-niet. Jammer dat de goed leidende scheidsrechter Sharif te vaak op grote afstand van het spel zijn beslissingen nam en te gemakkelijk gele kaarten trok. Gelukkig had dit geen invloed op het eindresultaat en dus kon Waarde weer 3 punten toevoegen aan het totaal.

In de rangschikking is hiermee de achterstand op Smerdiek, tot voor kort 8 punten, helemaal weggewerkt. De komende tijd wordt voor Waarde echt een periode van de waarheid. De ploeg moet het dan vooral gaan opnemen tegen de echte topploegen uit de 4e klasse B. Waarde kan dan laten zien of de huidige positie in de rangschikking terecht is of niet. Te beginnen met de lastige uitwedstrijd tegen vv Spui aanstaande zaterdag.