Afbeelding
Foto: F. van Pagee

Kloetinge warm nest voor vijftal uit de regio

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

REIMERSWAAL/KAPELLE - Zaterdag 17 maart werden alle wedstrijden afgelast vanwege de barre weersomstandigheden, echter kwam een vijftal spelers uit de regio wel in actie. Stefan Quinten (Wemeldinge), Jeroen de Jonge (Kapelle), Tom Wuyts (Krabbendijke), Xander van der Poel (Yerseke) en Remco van Tiggele (Kapelle) uitkomend voor voetbalvereniging Kloetinge speelden in en tegen Heinenoord 3-3 gelijk. Met al een periode op zak, rest hun zo hoog mogelijk te eindigen om later in te mogen stappen in de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. In het kort iets over de club en zichzelf.

Stefan Quinten
Bezig aan zijn 3e seizoen voor de 1e klasser, dit seizoen iets minder speelminuten voor de jongeling echter niet onbelangrijk voor de hoofdmacht. Zijn plezier in de sport leidt hier geenszins onder, de betrokkenheid is groot onder de selectie waardoor de acceptatie er is. Dat Kloetinge spelers uit eigen jeugd de kans geeft doet hem goed, zelf maakte hij zijn debuut als 1e jaars A-junior. Kloetinge is niet altijd de bovenliggende partij maar weet met en flinke dosis werklust goed te presteren, beschikt over de nodige talenten maar de combinatie 'strijd en talent' ziet hij als het geheel, het eerstgenoemde wil hij in elk geval meer en meer ontwikkelen en zo individuele progressie boeken.

Jeroen de Jonge
Kloetinge ervaar ik als een warme club, vanaf minuut één werd goed ontvangen door zowel de spelers, de staf als de supporters. Dat voelde fijn als nieuweling begin dit seizoen, ook bij uitwedstrijden kunnen we rekenen op de nodige supporters, waar dat niet vanzelfsprekend is ook op 1e klas-niveau. We trainen hard als geheel waardoor we individueel en als geheel sterker worden, met als gangmaker in de groep Tom de Bonte naast zijn benodigde kwaliteiten. In de nacompetitie vorig seizoen speelde Kloetinge nog 1-1 gelijk tegen zijn oude club Xerxes DZB waarin hij niet speelde vanwege een blessure. De terugreis in de Kloetinge-bus tekenend voor de al gemaakte overstap.

Tom Wuyts
Als jeugdspeler van Krabbendijke vertrok hij naar NAC waar hij vrijwel bleef tot aan Jong NAC, daarna terugkeerde naar Zeeland om voor Kloetinge te spelen in het seniorenvoetbal. In zijn 1e seizoen gekozen werd als 'speler van het seizoen'. 'Kloetinge geeft het echte dorpsgevoel wat hij destijds ook in Krabbendijke kende, het gaat niet alleen om voetbal, ze laten je er thuis voelen'. Naast dit aspect is de club ook vooruitstrevend en is dat terug te zien op het veld, een herkenbare, kwalitatief goede club uit Zeeland.

Xander van der Poel
In de regio wel bekend om zijn individuele acties, maar dat hij zich na anderhalf seizoen zo zou laten gelden op dit niveau was voor menig voetballiefhebber een verrassing. De lat ligt volgens meerdere oefenmeesters hoger, echter lijkt vooralsnog van der Poel ook te kiezen voor de warmte van deze club.

Remco van Tiggele
Begon bij NOAD'67 waarna het avontuur RBC begon, voetballen tegen leeftijdsgenoten van andere profclubs. Wekelijks 4 keer trainen, na het faillissement koos van Tiggele voor de JVOZ waarna hij zich richtte op het seniorenvoetbal. Diederik Hiensch overtuigde hem om de overstap naar Kloetinge te maken, nu inmiddels bezig aan zijn 5e seizoen waarvan 2 seizoenen in de hoofklasse. 'Een ontzettend warme club, waar ik het enorm naar m'n zin heb'.

Met dank aan dit vijftal voor hun bijdrage, veel succes en plezier voor jullie als sporters uit de regio. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief