Foto: Addo Sprangers

Twee Fransen opgepakt bij Rilland met grote hoeveelheid drugs in verborgen ruimte in auto

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

RILLAND - De politie heeft maandagmiddag twee mannen uit Frankrijk aangehouden op de A58 bij Rilland. Zij worden verdacht van handel in softdrugs.

Agenten geven maandagmiddag de bestuurder van het voertuig op de A58 een stopteken. De auto wordt voor een algemene controle naar een parkeerplaats ter hoogte van Rilland gedirigeerd.

De bestuurder is een 24-jarige man uit Villeneuve-d'Ascq. De 29-jarige bijrijder is eveneens afkomstig uit Frankrijk maar kan zich niet legitimeren. Om er zeker van te zijn dat er geen legitimatiebewijs in de auto ligt, wordt deze grondig doorzocht. Het gezochte document komt niet tevoorschijn.

Wel blijkt in een verborgen ruimte in de auto bijna 200 gram hasj te liggen. Omdat de mannen beiden een flink geldbedrag bij zich hebben rijst het vermoeden dat zij zich bezig houden met de handel in softdrugs.

Beide verdachten zijn aangehouden en voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zijn ze voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en ingesloten. De auto, de drugs, enkele telefoons en het geld zijn in beslag genomen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief