Afbeelding
Foto: Picasa

Succesvol mamacafé in Rilland gaat door

Door: Britta Janssen Algemeen

RILLAND - In 2015 borrelde bij Margo van Zweden het idee op om een mamacafé te starten. Ze was net moeder geworden en er kwam, net als bij andere ouders, veel op haar af. Drie jaar later geeft ze het stokje door aan vier betrokken moeders en Jessica Stols, jeugd- en jongerenwerker van gemeente Reimerswaal. Daarmee zetten vier 'nieuwe' moeders het initiatief van Margo voort in Rilland.

Met een gezellige middag is Margo van Zweden bedankt voor haar inzet. Drie jaar geleden trok ze de stoute schoenen aan en informeerde bij de gemeente Reimerswaal naar de mogelijkheden en besloot het één en ander te organiseren. Zo ontstond het mamacafé.

Niet de enige

“Nadat ik zelf moeder was geworden, vond ik dat mijn wereld klein werd”, vertelt Margo. “Ook had ik de behoefte om ervaringen te delen met andere moeders of vragen te stellen en af en toe eens even lekker te kunnen mopperen, omdat het best zwaar is in het begin met korte nachten. Door te praten met andere moeders krijg je al snel het gevoel dat je niet de enige bent.”

Themaochtenden

Het mamacafé is één keer per maand op donderdagmorgen geopend. Er komen ongeveer acht jonge moeders langs om hun ervaringen delen. Regelmatig worden er themaochtenden georganiseerd met onderwerpen als overgevoeligheid, zindelijk worden, prikkelverwerking of kinder-EHBO. Het mamacafé schakelt hiervoor hulp in, zodat er op een verantwoorde wijze uitleg wordt gegeven. Margo merkte dat er moeders zijn die specifiek voor een bepaald onderwerp komen.

Uitbreiden

De moeders Nathalie, Wendy, Sabina en Rachelle zetten het mamacafé van Margo nu met veel plezier voort. “We kijken of we kunnen uitbreiden naar andere dorpen en daar enthousiaste moeders kunnen vinden die dat willen opzetten”, vertelt Jessica Stols van de gemeente Reimerswaal.
Ook zijn er ideeën voor een kleuterschoolmiddag, maar dat is nog niet definitief.

Maatschappelijk
Margo kijkt terug op een leuke periode met het mamacafé. “Ik heb er vertrouwen in dat het prima overgedragen wordt. Ik heb het nooit als iets gezien dat alleen van mij is. Het is een maatschappelijk initiatief en ik ben blij dat het voortgezet wordt.”

BIJDRAGE KIM SINKE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief