Arjen de Koeijer kopt de 1-2 binnen voor de uitkomende doelman Max Leijer.
Arjen de Koeijer kopt de 1-2 binnen voor de uitkomende doelman Max Leijer. Foto: F. van Pagee

Yerseke voor derde keer in de dubbele cijfers

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

YERSEKE - De koploper van de 3e klas A boekte zaterdag 24 maart voor de derde maal een overwinning met een eindscore in dubbele cijfers aan gemaakte doelpunten. GPC werd overlopen met name na de onderbreking in het laatste half uur. Topschutter Arjen de Koeijer bracht zijn aantal op 30 treffers met maar liefst 5 doelpunten in Vlissingen. Een dieptepunt voor de thuisclub, daarentegen ook prachtige tijden kende met 6 jaren achtereenvolgens acterende in de 1e klas. Pupil van de week Levi Martijn in het zonnetje gezet met de eerste treffer vooraf aan de wedstrijd, zijn dag kon niet meer stuk.

De wedstrijd: De eerste helft was het voetbal matig en bleef GPC tot aan de rust meedoen voor zelfs een gewenst resultaat, en dat tegen toch de koploper. Wel wist Yerseke vroeg op voorsprong te komen door een prima aanval, Guus de Leeuw met de lage voorzet op Tom Laureys die deze binnenkant voet in de verre hoek plaatste opkomend naar de eerste paal, een fraaie 'one-touch' en de 0-1 voorsprong een feit. Lang kon de Yerseke-aanhang hiervan niet genieten, even later trok GPC de stand gelijk naar 1-1 door een schot van afstand over doelman Hout heen, doelpuntenmaker Badr Belhadj. Yerseke gretig met de nodige inzet vocht zich wederom naar een 1-2 voorsprong, Tom Laureys met de aangesneden vrije trap in de doelmond waarop Arjen de Koeijer voor de uitkomende doelman Max Leijer de bal binnen knikte. Yerseke wel beter voor de rust maar niet echt overtuigend met ook het gevaar links voorin, de snelle Dylan Schallier. Ook Joep Gijs met en poging laag in de hoek waar doelman Hout redde. Na de rust meteen weer een fel Yerseke waar de hoofdmacht de mentale tik 'de 1-3' de das om deed. Arjen de Koeijer trefzeker met het linkerbeen diagonaal hard binnen. De snelste aanval volgde even later, Jorn met het onderscheppen van de pass en direct de omschakeling via Mark Goeman, een bekeken puntertje 'soort trekstoot in de biljartwereld' perfect bij Guus de Leeuw die de bal met een subtiele voetbeweging achter de rechtsbackneer legde en deze passeerde langs de andere zijde, daaropvolgend de versnelling met de scherpe lage voorzet waarop Leijers slechts de bal schampte en deze voor de voeten viel van de Koeijer. Alle tijd en ruimte voor zijn 3e treffer, een 1-4 tussenstand met een aangeslagen GPC. Daarna kon het woord 'wedstrijd' wel de prullenmand in, was het Yerseke wat uitliep naar een 1-10 overwinning mede door hun klasse maar toch ook de onmacht aan de zijde van de thuisclub. Arjen de Koeijer tekende voor de 1-5, waarna Ruben Pekaar even de show stal met een afronding van hoge schoonheid, de stift buitenkant voet links over doelman Leijers heen waar uiteraard het applaus volgde, 1-6. Guus de Leeuw zijn naam kon niet ontbreken onder de doelpuntenmakers, een fraaie vrije trap binnenkant paal met een intikker op aangeven van de Koeijer zorgde voor 1-8. Het eigen doelpunt, de 1-9 was tekenend voor het aangeslagen GPC wat de wedstrijd uitspeelde met 9 man zonder nog maar enig plezier. De Leeuw liftte met nog een assist op de Koeijer de stand eindstand naar 1-10, een puike hoge voorzet op zijn medespits met het tegendraadse binnenkoppen in de verre winkelhaak. Zijn vijfde treffer waardoor zijn aantal werd opgeschroefd naar 30 competitiedoelpunten. Coach Harro Hazelaar lijkt vooralsnog met zijn manschappen af te stevenen op het kampioenschap, al is de weg nog lang waardoor de oefenmeester scherp blijft gedurende elke wedstrijd en training.