Afbeelding
Foto: F. van Pagee

Kapelle MO13-1 en MOC'17 MO13-2 zorgen voor spektakel

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

KAPELLE - Op zaterdag 24 maart stond voor Kapelle MO13-1 hun 2e duel op in de voorjaarscompetitie, deze op sportpark 'Het Groene Woud te Kapelle. Het bezoekende team MOC'17 MO13-2 uit Bergen op Zoom, beiden wisten hun 1e wedstrijd te winnen waardoor men streed om de bovenste plaatsen op de ranglijst. Hun competitie bestaande uit 12 meidenteams waarvan elk eenmaal tegen elkaar, deze gekozen als 'jeugdwedstrijd van de week'. Op de wedstrijd scheidsrechtster in opleiding Iris Hoogesteger begeleid door Rinus van Hoepen.

De wedstrijd: In de beginfase was het vooral Kapelle wat domineerde, aanhoudend de druk op het doel van MOC'17 wat ook leidde tot de 1-0 voorsprong. Het gevaar veelal over de flanken via Ester en Mila wat meerdere corners opleverde. In de 9e minuut was het Romy Eversdijk met een ongelooflijke uithaal van circa 30 meter over keepster Rosalie Kroonen die kansloos bleek op deze fraaie treffer. Na deze beten de bezoekers van zich af met snelle tegenstoten. Pogingen van Silke De Laet via een vrije trap met ook kansen door met name de snelle Amani Idrissi, echter bleef de gelijkmaker uit voor de onderbreking. Na de rust bleek eens te meer dat beide teams gewaagd waren aan elkaar, de gelijkmaker van Nisrine Ailoul mocht er ook zijn, een lange dribbel over de linkerflank met de uithaal in de verre hoek en de 1-1 een feit. Ook hield MOC'17 'goalie' Rosalie enkele malen haar ploeg af voor weer een achterstand, schoten door van Mirte en Monica waar zij uitstekend redding bracht. En dan slaat wederom Nisrine toe met een subtiele voetbeweging in de afronding, MOC'17 op een 1-2 voorsprong met nog zo'n kwartier te gaan. Niet veel later trok Kapelle de stand weer gelijk, Mila de Kok met de lage voorzet op Shanon Glaser, haar inzet met was net genoeg om de bal achter de doellijn te doen geraken waar de nodige verdigers dit bijna nog voorkwamen. Een prima safe van Noortje met ook keeperszicht op een poginging van afstand door Amber Vermaas, haar schot van nota bene de middellijn zeker niet kansloos. De wedstrijd helemaal open met ouders die hun trotsen aanmoedigden. Na eerst een doelpoging van Ester Valkis waar Kroonen met de vingertoppen redde volgde weer het gevaar via haar, echter de overtreding volgde in het strafschopgebied met als gevolg de strafschop voor Kapelle. Deze hard net naast de kruising geschoten door Monica tot opluchting van de bezoekers. Even later moest Ester het veld ruimen na de pijn even te hebben verbeten, moest Kapelle met tienen verder vanwege geen wisselsspeelsters. Het was uiteindelijk 'girl of the match' Nisrine die met wederom een fantastsiche solo de wedstrijd besliste via de linkerkant, passeert twee tegenstanders en knalt de 2-3 in de verre hoek.

Selectie
MO13-1 . Speelsters: Noortje Hillebrand, Lois Hovis, Michelle de Klerk, Romy Bekenes, Carlijn v/d Linde, Veerle Verhulst, Monica Vermue. Romy Eversdijk, Mirte van Strien, Mila de Kok, Ester Valkis en Shanon Glaser (afwezig Bo Knuit en Alisa de Jonge). Begeleiding: Peter Vermue, Jacco Bekenes (coaches), Margriet de Kok (leidster).
MOC'17 MO13-2. Speelsters: Rosalie Kroonen, Quincy Huiswoud, Amani Idrissi, Zina Shakri, Nisrine Ailoul, Amber Vermaas, Geeske Frijters, Lieve Dons, Emma Mees, Fae van Rooy, Silke De Laet, Nihad El-Khassim, Mira van de Kar, Veerle van den Broek, Meike Klaassen en Isabella Benard. Vaste begeleiding: Patricia Dons en Esther Mees, Gert De Laet (invaller). 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief