Krabbendijke maakt gehakt van NOAD'67

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - NOAD’67 is vanmiddag op bezoek in Krabbendijke. De ploeg uit Sint Philipsland staat vooral bekend om zijn fysieke spel. Hard de duels in, wat regelmatig bestraft wordt met een kaart. In de laatste 5 duels heeft de ploeg geen tegendoelpunt geïncasseerd en pakt het de volle 15 punten. Krabbendijke is dus gewaarschuwd!

Vanaf minuut 1 is het Krabbendijke die het spel maakt. Veel druk op de man met de bal en een goed georganiseerd team wat voor elkaar werkt. Het goede spel van de koploper wordt meteen beloond! Een mooie steekpass van Marc van de Hart op de goed weggelopen Danny Weber zorgt voor de vroege voorsprong. 1-0 na ongeveer 3 minuten spelen.
Krabbendijke blijft goed spelen. De spitsen krijgen kansen om de score te verdubbelen, maar ook het middenveld en de verdediging staan goed opgesteld zodat NOAD niets anders kan doen dan tegenhouden. Na 20 minuten scoort Krabbendijke weer. Een mooie diepe pass vanuit de verdedigende Armin op spits Elco, hij weet de bal in de korte hoek onder de keeper door in het doel te schieten. Een paar minuten later moet NOAD alweer aftrappen: Elco promoveert een schot op doel van Armin, op artistieke wijze binnenkant voet achter het standbeen over de keeper in het net en maakt zijn tweede in deze wedstrijd. Armin krijgt zijn tweede assist op naam. 3-0!
In de 35e minuut pakt de keeper van NOAD nog knap een bal uit het doel: Ricardo met een omhaal richting de rechterbovenhoek wordt gepakt door de keeper, die koste wat het kost niet voor de 4e keer de bal uit het doel wil vissen. Voor rust kan Krabbendijke nog een keer de 4e maken, maar Elco schuift de bal net aan de verkeerde kant van de paal langs de keeper.

Tweede helft
Na rust verandert er niets in het spel van beide teams. Het is nog steeds NOAD dat veel moeite heeft met de koploper. Tegenhouden en hopen op die ene kans vanuit de counter, maar kansen voor NOAD blijven uit. Sterker nog, Rico brengt het verschil naar 4. Een pass van Armin zet de spits oog in oog met de keeper.
Alsof het voor NOAD nog niet erg genoeg is om met 4-0 achter te staan, moet het na ongeveer 70 minuten ook nog verder met een man minder… Een blessure voor de spits en geen wissels meer, maken het 11 tegen 10. Krabbendijke krijgt een vrije trap via Bas omdat de verdediger te laat is en met geel op zak verder moet. De vrije trap, door Armin genomen, komt op het hoofd van Elco die zijn derde maakt. Tijdens het noteren van dit doelpunt wordt gelijk de 6-0 gemaakt. Een vlotte combinatie tussen Ronald en Rico zorgt voor het zesde doelpunt van de wedstrijd. Bizar! Ook Ronald pikt nog een doelpuntje mee. Hij speelt knap de verdediging uit en weet de bal achter de doelman te plaatsen.
7 voor Krabbendijke tegenover 0 voor NOAD. Dit is het spel van een kampioen wat een dik compliment verdient! Krabbendijke komt geen moment in de problemen. NOAD’67 was in geen velden of wegen te bekennen deze pot en kan zijn wonden gaan likken.