Afbeelding
Foto: Archief Weekblad de Bode

Hulpverleners hebben handen vol aan 'paasvuur' bij Rilland

Door: Britta Janssen 112 Meldingen

RILLAND - Agenten en brandweerlieden hadden zondagavond hun handen vol aan een groot vuur dat er groep mensen aan het stoken was in het buitengebied van Rilland.

Agenten reden zondag om ongeveer 20.30 uur over de A58 bij Rilland toen zij dikke rookpluimen uit de richting van Rilland zagen komen. Ze vonden de brandhaard in het buitengebied.

Autobanden

Een groepje van een man of vijftien stond te kijken naar een vuur met een oppervlakte van ongeveer vijftig vierkante meter. Met behulp van een verreiker, een soort kraan, werd het vuur gevoed. De bestuurder gooide onder andere pallets, plastic en autobanden op het vuur.

Proces-verbaal

De agenten schakelden de brandweer in en die had moeite met het blussen van het vuur, omdat er te weinig water in de buurt voorhanden was. Daarom is er afgesproken het vuur te laten uitbranden. Er is proces-verbaal opgemaakt, omdat er geen vergunning voor de brand was afgegeven.

Agressief

De groep reageerde agressief op de politie- en brandweermensen. De brandweerlieden werden op een dreigende manier benaderd door de bestuurder van de verreiker. Hij dreigde zelfs met de machine op hen in te rijden. Om zijn dreigement kracht bij te zetten draaide hij de machine in de richting van de brandweerlieden en reed hij in hun richting. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief