Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

WAARDE - Uitwedstrijden tegen SPS waren de voorbije jaren voor Waarde vaak lastig. Sportpark d'n Aekerboam in Poortvliet leek een onneembare vesting waar SPS meestal heer en meester was. Tot afgelopen zaterdag 31 maart. Toen was er maar één ploeg die er de dienst uitmaakte en verdiend met de winst naar huis ging. Waarde 1.

Vorig seizoen kende SPS een uitstekend seizoen wat eindigde met een bizar slot. Het lijkt wel of de jonge en talentvolle spelers mentaal zo'n dreun te verwerken hebben gehad, dat ze dit seizoen als team even niet hetzelfde kunnen opbrengen als hiervoor. De geest lijkt uit de fles. De beleving, het coachen van elkaar, het komop-we-gaan-er-samen-voor lijkt even niet aanwezig maar kan anderzijds ook niet definitief weg zijn. Hoe dan ook, SPS had het even niet en Waarde wel.

Wedstrijd
De eerste helft was het voor de meegereisde Waarde-supporters genieten. Waarde voetbalde in die fase erg goed, creëerde aan de lopende band kansen en was duidelijk de betere ploeg. In de 19e minuut opende Stefan Dijl na mooi combinatievoetbal door het midden de score; 0-1. Twee minuten later was het weer prijs. De behendige Szabie Szakach prikte na een goede aktie door het midden de 0-2 binnen. Daarna kopte Jeremy Deleu een goed aangesneden voorzet net naast. In de 27e minuut scoorde Stefan de 0-3 na weer goed combivoetbal. SPS koos in de fase te snel voor de lange bal in plaats van opbouw van achteruit. Keeper Laurens de Jager kwam in een één-op-één situatie goed uit zijn goal en kon de nul zodoende behouden. Ruststand – met voor Waarde nog twee afgekeurde doelpunten - 0-3.
In de tweede helft was het wachten op een stormloop van SPS maar deze bleef verrassenderwijs uit. Twee doelpogingen van SPS eindigden buitenkant paal. Waarde werd bij momenten wat slordig in de passing en de balaanname en deed zichzelf tekort door de score niet verder uit te bouwen terwijl de mogelijkheden er wel waren. Toch zette Stefan Dijl zelf de kers op de taart door in de laatste minuten van de wedstrijd een prima voorzet vanaf rechts van Davey Tolhoek even fraai binnen te koppen. Met zijn derde doelpunt - en dus een heuse hattrick - kroonde hij zichzelf tot Man-of-the-Match. Scheidsrechter Rob Houdé had het als arbiter van dienst niet echt moeilijk gehad en kon terugkijken op een prima wedstrijd.
Komende zaterdag volgt een echte clash wanneer Waarde het nagenoeg onaantastbare sv Apollo op bezoek krijgt. De partij tegen SPS moet in elk geval voldoende vertrouwen geven dat het met de teambeleving, de drive en het spelniveau bij Waarde wel goed zit. Hopelijk lukt het om die lijn vast te houden.