De ontruiming van de hennepkwekerij in Middelburg
De ontruiming van de hennepkwekerij in Middelburg Foto: GinoPress B.V.

Drie hennepkwekerijen ontdekt tijdens hennepruimdag in Zeeland

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

ZEELAND - De politie is tijdens een hennepruimdag woensdag drie woningen in Terneuzen, Rilland en Middelburg binnengevallen. In totaal zijn 193 planten in beslag genomen en vernietigd, en zijn drie verdachten aangehouden.

Op basis van (anonieme) tips en daaruit voortvloeiend recherchewerk konden de drie hennepkwekerijen worden ontruimd.

Rilland
In een woning aan de Vierlingweg in Rilland is een 53-jarige man aangehouden nadat in zijn woning een hennepkwekerij is gevonden. Er zijn in totaal 90 hennepplanten weggehaald. Daarnaast is er een laboratorium voor de productie van hasholie in beslag genomen.

Middelburg
Ook in een woning aan de Gerbrandylaan in Middelburg was het raak. Daar zijn 41 hennepplanten en 3,1 kilo gedroogde henneptoppen gevonden op de zolder. Twee bewoners van 53 en 46 jaar zijn aangehouden. Vanwege het brandgevaar heeft energiebedrijf Enduris de gehele meter weggehaald.

Terneuzen
In Terneuzen is in een woning aan de Tholensstraat een hennepkwekerij ontmanteld. In totaal zijn daar 62 planten weggehaald uit twee kweektenten op de eerste verdieping. Een derde lege kweektent is mogelijk gebruik als droogruimte. Er is niemand aangehouden.

In alle drie de zaken heeft energiebedrijf Enduris aangifte gedaan, omdat er stroom buiten de meter om is afgetapt.

De gemeente wordt daarnaast van het aantreffen van de kwekerijen in kennis gesteld, zodat ook zij maatregelen kunnen nemen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief