Afbeelding
Foto: CreativeCommons

Agressieve man (60) probeert met hijskraan in te rijden op brandweer

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

RILLAND - De politie heeft maandagochtend een 60-jarige man aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man zou agressief gereageerd hebben op hulpverleners.

Op zondagavond 1 april zagen agenten vanaf de A58 dikke rookpluimen uit de richting van Rilland komen. Op een bedrijfsterrein aan de Westhofweg werd een grote stookplaats aangetroffen waar afval werd verbrand. Een man gooide vanaf een verreiker onder andere pallets, plastic en autobanden op het vuur. Eromheen stond een groepje van ongeveer vijftien personen toe te kijken.

Bij het arriveren van zowel de politie als de brandweer werd er direct agressief gereageerd door de aanwezigen. De brandweerlieden werden op een dreigende manier benaderd door de bestuurder van de verreiker. Hij dreigde zelfs met de machine op hen in te rijden. Om zijn dreigement kracht bij te zetten draaide hij de machine in de richting van de brandweerlieden en reed hij in hun richting. Een brandweerman kon maar net ontkomen. Hij deed aangifte van poging doodslag.

De 60-jarige verdachte is maandagochtend aangehouden en ingesloten voor verhoor. De man heeft zich al eerder agressief opgesteld naar hulpverleners.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief