Danny Weber helpt Krabbendijke langs VVC'68

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

KRABBENDIJKE - Zaterdag 14 april nam Krabbendijke het op in een thuiswedstrijd tegen VVC’68. De laagvlieger uit Halsteren moest zeker niet worden onderschat getuige het verlies van Krabbendijke tegen ZSC’62 de week hiervoor. Tijd voor Revanche!

In de beginfase laat Krabbendijke meteen zien dat het van plan is zich te revancheren voor het verlies van de week ervoor. Al in de eerste minuut een geweldige mogelijkheid voor Rico de Putter maar na een voorzet van Elco Jansen schiet hij voorlangs. Na 10 minuten een aanval over rechts, Jeroen Sent met het terugleggen op de instormende Yannic Vernimmen, maar de bal wordt prima vanonder de lat geranseld door de doelman van VVC. Uit de daaropvolgende corner Jansen met de kopbal maar wederom net naast bij de eerste paal. De Krabbendijkse storm gaat wat luwen en VVC krijgt de kans zich wat meer in de wedstrijd te knokken. Bij het eerste echte doelgevaar is het ook meteen raak. Halverwege de eerste helft kopt Vane, uit een vrije trap van Van Herk, geheel vrijstaand bij de tweede paal raak. Krabbendijke is even van slag en lijkt wat onzeker te worden maar het recht voor rust nog de rug. Een prima solo van Elco Jansen op rechts, een strakke voorzet in de doelmond en Danny Weber die met links beheerst binnentikt voor de gelijkmaker. Even later de rollen omgedraaid. Weber ditmaal de aangever met de perfecte voorzet op Jansen echter kopt deze via de grond recht op de keeper en zo dus niet de voorsprong voor Krabbendijke. Op slag van rust krijgt Krabbendijke alsnog een klap te verwerken. Een indraaiende vrije trap wordt geschampt door Laurens van Gorsel, daardoor gemist door doelman Lorenzo Hoekman en ongelukkig via het been van Ricardo Koole verdwijnt de bal in het eigen doel. Zodoende geen voorsprong maar een 1-2 achterstand bij rust.

Benauwde zege
In de tweede helft krijg Krabbendijke in eerste instantie moeilijk grip op het duel. Zelf creëert het weinig mogelijkheden om te scoren en aan de andere kant houdt doelman Hoekman zijn team op de been door twee keer goed in te grijpen. Na wat wisselingen krijgt Krabbendijke de druk erop en valt de verdiende gelijkmaker. Uit een korte hoekschop in de 70e minuut trekt de ingevallen Bastiaan van Dijk de bal voor en kopt aanvoerder Weber zijn tweede van de middag binnen. Krabbendijke ruikt bloed en voert direct de druk op. Van Dijk in de diepte weggestuurd door Jansen, deze met de bal breed op collega spits De Putter, echter wordt deze in “de 16” van zijn sokken gelopen door de meegelopen verdediger die met rood mag vertrekken. Wat rest is een strafschop voor Krabbendijke die werkelijk feilloos via de binnenkant van de paal wordt binnengetrapt door wie anders van Danny Weber. Geen vuiltje aan de lucht voor Krabbendijke maar het vergeet het duel in het slot te gooien. Hierdoor ontstaan er in de laatste drie munten nog twee hachelijke situaties voor de goal, echter één inzet wordt van de lijn gehaald en de tweede inzet uit de daarop volgende corner wordt voorlangs gekopt.
Een verdiende maar toch wel enigszins benauwde zege voor koploper Krabbendijke. Er wordt niet eens zo onaardig gevoetbald en er worden veel kansen gecreëerd maar het benutten hiervan is op dit moment geen vanzelfsprekendheid. Volgende week wacht de absolute topper tegen nummer twee Tholense Boys op sportpark “De Bent” in Tholen. Iedereen is van harte uitgenodigd om in dit nu al geweldige duel ons vlaggenschip te komen aanmoedigen!