Waarde afgetroefd door Wolfaartsdijk

Algemeen

WAARDE - Na de puike prestatie in de voorgaande wedstrijd tegen SPS, moest Waarde 1 het zaterdag 25 november opnemen tegen voetbalvereniging Wolfaartsdijk te Wolphaartsdijk.

Op een zwaar en glibberig veld floot scheidsrechter Jack Marinissen rond 14.30 uur de wedstrijd op gang. De meeste van de circa 100 toeschouwers zaten lekker beschut op de knusse tribune die beschutting bood voor de straffe wind die dwars over het veld stond. Waarde kende een matige eerste helft. Waar Wolfaartsdijk gedreven en vol passie aan de partij begon, dachten sommige van de spelers van coach Edwin in de Weij kennelijk dat het karwei deze keer ook wel op halve kracht geklaard kon worden. De spelers waren de eerste helft geen schim van wat ze een week eerder lieten zien tegen SPS. Duels werden verloren, spelers kwamen op beslissende duelmoment net een stap te kort en hadden vaak de afvallende bal net niet. Een fout in de laatste linie werd door Tijmen van der Baan in de 25e minuut genadeloos afgestraft. Ongehinderd kon hij op de keeper afgaan en hij maakte één-op-één geen fout: 1-0. Goed keeperswerk voorkwam dat Wolfaartsdijk de score op dat moment verder kon uitbouwen. In de tweede helft nam Waarde meer initiatief en creëerde het team ook kansen, de spitsen hadden enkele malen pech dat de bal er net niet inging. In de 65e minuut kwam Wolfaartsdijk op 2-0 na een terecht gegeven penalty door scheidsrechter Marinissen die overigens enkele acties met veelal een kaart bestrafte. Waarde kwam het laatste gedeelte van de wedstrijd met 10 man te staan toen verdediger Rob Reijtenbach werd uitgesloten. Ondanks de ondertalsituatie moest Waarde risico's gaan nemen om de aansluitingstreffer te forceren. Door de ruimte die daardoor ontstond, kreeg Wolfaartsdijk meerdere 100% kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. De oranjehemden gingen daar uiterst slordig mee om en de ploeg deed zichzelf daarmee tekort. Dat verklaart waarom de ploeg gemiddeld slechts 1 doelpunt per wedstrijd scoort. Waarde bleef opportunistisch spelen en nam veel risico's. Een aanval over de rechterflank werd tegen het einde van de wedstrijd door de mee opgekomen Jordy Steketee koppende afgerond; 2-1. De aansluitingstreffer viel echter te laat en dus kon Wolfaartsdijk de tweede winstpartij van dit seizoen noteren. Aanstaande zaterdag komt Vrederust naar Sportpark Keizershoofd en krijg Waarde de gelegenheid om wat recht te zetten.